Telerik Academy

Какво научиха участниците в Telerik Digital Academy досега

От: User Not Found | 31 май 2016

Една от най-трудните теми в учебната програма се оказа и една от най-интересните, а именно анализиране на потребителското преживяване и вземане на  решения, базирани на данни

Мотивация, любопитство и вдъхновение са думите, които най-точно описват атмосферата в първия курс по дигитален маркетинг в Telerik Digital Academy , който започна на 9 май в сътрудничество с Google. През изминалите три седмици участниците покриха три модула от учебната програма, разделиха се в екипи и започнаха работа с партниращите фирми по практически задачи и реални кампании. 

През първите три седмици на обучението запознахме курсистите с основите на маркетинга и изграждането на бранд. Обхванахме теми като поставяне на цели и определяне на показатели за успеха за една маркетинг инициатива, както и създаване на дигитални кампании с платформата Google AdWords. Най-предизвикателен до момента се оказа модулът, фокусиран върху проследяването на онлайн поведението на потребителите и интегрирането и анализирането на данните от него в Google Analytics. С помощта на лекторите, менторите и допълнителното време за консултации и упражнения в „Академията на Телерик“ всички преминаха успешно темата.

TDA_Melissa_Puls

Главният маркетинг директор на Progress Мелиса Пълс беше първият гост лектор в Telerik Digital Academy
 
Най-вълнуващи в Telerik Digital Academy според курсистите са презентациите на гост лекторите във всеки модул. Първият гост лектор - главният маркетинг директор на Progress Мелиса Пълс - представи ролята на маркетинга и ИТ в създаването на унифицирано дигитално преживяване. След това Николай Бонев, главен стратег в Google, разгледа в детайли  оптимизацията и докладите на кампаниите в AdWords, а Станислав Магиерски, също от Google, запозна курсистите с възможностите на най-новото решение на компанията - Google Analytics 360. Тази седмица гост лектор ще бъде Петра Бурдилова, експерт по дисплейна реклама. 

 „Още от първата седмица съм много впечатлена от Telerik Digital Academy. Лекторите поставиха много добри основи още в началото, за да може участниците да изравнят входното си равнище“, казва Надежда Нейкова, участник в курса. „Това, което на всички много ни  харесва, е, че големи имена от бизнеса идват в България, за да ни водят лекции и споделят ноу-хау.“ 

Галина Костова, друг участник в курса, споделя: „Трейнърите са много добре подготвени и предоставят детайлна информация за всеки модул. За мен това ще е едно много добро начало на развитието ми в областта на дигиталния маркетинг. Въпреки че вече от три години работя в рекламна агенция и образованието ми е в областта на маркетинга, искам да бъда в крак с най-новите тенденции и да развия техническите умения, които всеки добър маркетолог трябва да притежава“.