Telerik Academy

50 курсисти и 10 компании ще участват в Telerik Digital Academy

От: User Not Found | 28 април 2016

Участниците в инициативата ще работят по реални дигитални маркетинг кампании в BG Menu, REMIX, Melissa Climate, Metrilo, Imagga, Majio, Perpetto, NetInfo, TaxiMe и FindmeCure

Остана малко повече от седмица до началото на Telerik Digital Academy. В първото обучение на инициативата – интегриран курс по дигитален маркетинг в сътрудничество с Google – ще се включат 50 нови курсисти и 10 компании. Курсистите вече са разпределени в екипи и на специална въведителна среща се запознаха с компаниите, с които ще работят през следващите два месеца.

Photo_1

Курсистите се запознаха със съотборниците си и компаниите на специална въведителна среща в „Академията на Телерик“ на 27 април.

Целта на Telerik Digital Academy е да подготви специалисти с пълния набор от умения по дигитален маркетинг и да допринесе за развитието на индустрията в България. Участниците ще работят по реални кампании в екипи в общо 10 компании - BG Menu, REMIX, Melissa Climate, Metrilo, Imagga, Majio, Perpetto, NetInfo, TaxiMe и FindmeCure. Компаниите са подбрани според формата, целта и съдържанието на обучението. Разпределението на курсистите в екипи също не е случайно – за максимална ефективност всеки екип включва двама курсисти с поне три години опит в маркетинг индустрията и трима с под две години опит.

Photo_2


Екипът от курсисти на Melissa Climate

Photo_2

Екипът курсисти с BG Menu

Лектори и ментори в Telerik Digital Academy ще бъдат водещи специалисти от Google, Progress и маркетинг индустрията в България:
- Гьоц Трилхаас, мениджър „Нови пазари“ за държавите от Централна и Източна Европа, Google
- Мелиса Пълс, главeн маркетинг директор, Progress
- Мариуш Гасиевски, ръководител „Performance Sales Activation” за Централна и Източна Европа, Google
- Том Бергер, вицепрезидент „Дигитален маркетинг“, Progress
- Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие" за България, Google
- Евлоги Христов, трейнър, Progress
- Станя Георгиева, group retail marketing manager CPD, L'ORÉAL
- Надежда Добрева, маркетинг консултант и трейнър на свободна практика

На разположение на курсистите като ментори ще бъдат:
- Зоран Арсовски, директор „Глобален дигитален маркетинг“, Progress
- Ивайло Шипочки, старши анализатор по дигитален маркетинг, Progress
- Николай Бонев, главен стратег, Google

Интересът към Telerik Digital Academy беше изключително голям. Броят на кандидатите беше над 340, а  процесът по кандидатстване - най-трудоемкият от създаването на „Академията на Телерик“досега. Освен подаване на CV и мотивационно писмо, от кандидатите се изискваше да преминат успешно изпит „Основи на AdWords“ на Google и тест по IQ и английски език. Тестът по английски е необходим, тъй като учебната програма и цялото обучение ще се провеждат на английски. 

Photo_4

Бойко Яръмов, съосновател на Telerik, a Progress company и ръководител на „Академията на Телерик“, и Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие" на Google за България, разказват за обучението