Telerik Academy

Какво да очаквате тази година в „Софтуерната академия на Телерик“

От: User Not Found | 29 март 2016

Седмият сезон на инициативата започва с повече възможности за присъствено и онлайн обучение

Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“

Още от стартирането на „Академията на Телерик“ през 2009 г. нейната цел винаги е била да проправя път на младите и мотивирани хора към софтуерната индустрия. Във всеки нов сезон на инициативата надграждаме и развиваме учебната програма, за да бъде едновременно в крак с най-новите технологии и достъпна за максимален брой хора. Радвам се да споделя, че седмият сезон започва с няколко нововъведения именно в тази посока -  повече възможности за включване в  „Софтуерната академия на Телерик“ и стандартизиране на присъствената и онлайн форми на обучение, подкрепени от модулна програма с ускорени направления.

Модулна учебна програма и втори прием
През сезон 2016-2017 на „Софтуерната академия на Телерик“ учебната програма е разделена на три модула – за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Софтуерните инженери с опит  могат да се включат директно във втори модул, като не е необходимо да кандидатстват, а само да се регистрират за първия курс. При успешно представяне на него и в следващите два курса – „Качествен програмен код“ и „Структури от данни и алгоритми“, те  могат да продължат присъствено, да преминат цялата програма за девет месеца (в ускорените направления) и да получат сертификат. С приема в началото на втори модул целим да дадем възможност на хора с различен опит в софтуерното инженерство и заетост да се включат в инициативата. 

Стандартизирани онлайн и присъствена форми на обучение
Стартирахме онлайн обучението, за да споделяме ресурсите, които създаваме, и да помагаме на хората извън София да учат софтуерно инженерство. С времето и положените усилия на целия екип на „Академията на Телерик“ създадохме пълни видео записи на всички курсове, които провеждаме. Ресурсите са напълно достатъчни за самообучение за всеки, който иска да придобие нови знания и умения.  

Съвсем нормално е онлайн формата на обучение също да еволюира, за да отговаря на нуждите на курсистите, обучаващи се дистанционно. През новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще доближим онлайн обучението максимално до присъственото. Участниците в двете форми ще изучават един и същ материал и ще подлежат на една и съща сертификация. Това означава, че подобно на присъственото обучение, от онлайн курсистите ще се изисква да преминават успешно всеки следващ курс от учебната програма на „Софтуерната академия на Телерик“, за да продължат напред. 

Telerik_Software_Academy_Opening


Професионални направления

В седми сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ запазваме всички професионални направления с възможност за добавяне на нови. За разлика от миналата година, направление „Уеб front-end разработка“ започва в началото на новия сезон с курс „HTML основи“. Желащите да се обучават в останалите три области – „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“ и „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“ – също започват сега с първия курс в програмата – „C# основи“. Подробна информация за курсовете във всяко направление може да намерите в учебната програма на „Софтуерната академия на Телерик“.

И през новия сезон екипът на „Академията на Телерик“ продължава да подготвя учебни материали и курсове, насочени към най-новите софтуерни технологии. Така курсистите ни получават търсените от ИТ индустрията знания и умения и се подготвят за успешен кариерен старт. Независимо дали ще участвате присъствено или онлайн, бъдете готови за много интензивно обучение, практически проекти и екипни задачи. Завършването на програмата и постигането на желаната от вас професионална реализация зависят единствено от усилията и времето, които ще инвестирате в подготовката си. Пожелавам ви успех!