Telerik Academy

Как да започнеш работа още докато се обучаваш в „Софтуерната академия на Телерик“

От: User Not Found | 15 март 2016

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“

Визитка 
Име: Елена Ганчева
Обучение в „Академията на Телерик“: „Софтуерна академия на Телерик“ – сезон 2015 - 2016
Професионална реализация: Front-end разработчик в Up2Technology

Само преди две седмици Елена Ганчева завърши шестия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“. Тя е една от 160-те курсисти, преминали успешно всички 18 технически курса, 16 изпита и над 10 екипни и индивидуални проекти през сезон 2015-2016. Още докато се обучава при нас, Елена започва работа като front-end разработчик в холандска фирма. Паралелно с това учи и „Софтуерно инженерство“ в Софийския университет. Споделя, че JavaScript е силната й страст и е част от обществото на програмния език в София –  „Sofia JS“.

Работа още по време на „Софтуерната академия на Телерик“
„Самочувствието и смелостта да кандидатствам за работа още по средата на обучението дойде от солидната основа, която получих тук“, казва Елена. „Имах нужда да придобия повече практически опит, да работя върху проекти с хора в екип и да науча най-новите технологии, които „движат“ целия свят. Смятам, че „Софтуерната академия на Телерик“ е най-доброто място, което дава всичко това с помощта, насоките от трейнърите и предизвикателните изпити и проекти през цялото обучение“, споделя тя.

Elena_Gancheva

Защо „Софтуерната академия на Телерик“?
Интересът на Елена към инициативата е от ученическите й години в Софийската Математическа Гимназия. По време на националните олимпиади и турнири по програмиране за ученици тя забелязва добрата подготовка на състезателите от „Академията на Телерик“ и оттогава свързва инициативата с качествено образование. Малко по-късно решава да кандидатства в „Софтуерната академия на Телерик“ заради любовта си към програмирането и интереса към създаването на продукти, които помагат на хората в ежедневието им. 

Наред с чисто техническите знания и умения, изключително ценни за нея са и личностните качества, които развива в „Софтуерната академия на Телерик“. „Научих се на повече упоритост, целеустременост, мотивация. Да комуникирам  и да се изразявам по-добре покрай всички отборни проекти, по които работихме“, споделя тя. „Научих се да не се страхувам и винаги да се изправям пред новите предизвикателства, без да си поставям граници за това кое е възможно и кое не е, защото няма невъзможни неща“, допълва още Елена. В „Академията на Телерик“ тя среща и много нови приятели. 

Рецептата за успех в обучението
Новият, седми сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще започне на 28 март. Елена дава няколко съвета на курсистите, които ще тръгнат по нейния път:
- Бъдете сериозни и отговорни към себе си и знанията си
- Не се отказвайте, особено когато решавате поредната трудна и интересна задача вече 7-8 часа, защото положените труд и старание се отплащат 
- Бъдете максимално проактивини и винаги гледайте напред. Извличайте максимума от материала и препоръките на трейнърите. След успешно завършване на инициативата можете да участвате или сами да създадете продукт, ценен за обществото и хората