Telerik Academy

Telerik спечели две първи места на Forbes Business Awards

От: User Not Found | 13 януари 2016

Компанията стана победител в категории „Обществена дейност“ с „Детската академия на Телерик“ и „Качество на продуктите“ с Telerik Sitefinity CMS

Горди сме да споделим, че Telerik спечели две отличия на годишните бизнес награди - Forbes Business Awards, организирани от българското издание на сп. Forbes. Станахме първи в категории „Обществена дейност“ и „Качество на продуктите“. Наградите са заслужено признание за приноса ни към ИТ образованието и за създаването на качествени продукти, с които клиентите ни постигат високи бизнес резултати.

В категория „Обществена дейност“ Forbes България отличи приноса на „Детската академия на Телерик“ към обучението на деца по програмиране. От създаването на инициативата през 2011 г. досега близо 3000 деца от 4-ти до 6-ти клас в цяла България са участвали в безплатното обучение. Курсовете, които са изцяло организирани от Telerik и водени от местни преподавали по информатика, се провеждат в редица градове в страната. През учебната 2015/2016 г. инициативата има 15 школи в 10 града. Наградата получи Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“.

Boyko_Iaramov

Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“ получава наградата в категория „Обществена дейност“

Второто първо място - в категория „Качество на продуктите“ – получихме за водещата система за управление на съдържанието Telerik Sitefinity CMS. През март 2015 г. Telerik, a Progress company, добави към нея решението за анализ на потребителското поведение - Telerik Sitefinity Digital Experience Cloud (DEC), за да създаде единен дигитален команден център за управление на дигиталното преживяване на клиентите, независимо от използваните от тях устройства и канали. Чрез обединената платформа компаниите могат да се възползват от трите подхода за разработка на мобилни приложения – „responsive“ уеб дизайн, мобилни уебсайтове и мобилни приложения.

Vassil_Terziev

Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress, получава наградата в категория Качество на продуктите


Доказателство и измерител за качеството на двете платформи е изключително високата оценка, която клиентите на Telerik поставят, в комбинация с положителните коментари на водещи ИТ експерти и международни анализатори. Сред над 2 хил. компании в света, които се доверяват на Telerik Sitefinity, са водещи организации като NASA, Coca Cola, Toyota, Audi, IKEA, BBC, Microsoft и Kraft Foods. Платформата е носител на редица международни награди. През 2015 г. Telerik с Telerik Sitefinity CMS е отличена като „Визионер“ в Магическия квадрант за „Управление на уеб съдържанието“  на световния лидер за проучвания и консултиране в ИТ сферата, Gartner.

Наградата за „Качество на продуктите“ получи Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress. Той беше специален лектор на събитието.

От 2012 г. насам Telerik е носител на общо седем награди от Forbes Business Awards – признания за приноса ни към обществото, развитието на човешките ресурси, качество на продуктите и сделка на годината за придобиването на компанията от американската софтуерна корпорация Progress.