Telerik Academy

„Академията на Телерик“ обяви онлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения

От: User Not Found | 15 декември 2015

Безплатните курсове са насочени към софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да развият или надградят уменията си

На 8 декември в „Академията на Телерик“ започнаха онлайн обучения по софтуерни технологии – „Разработка на уеб приложения“ и „Разработка на мобилни приложения“. Те са подходящи за софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да надградят уменията си с актуални практики и технологии. Участието в курсовете е безплатно с предварителна регистрация.

„В крак със световните тенденции все повече софтуерни компании в България търсят разработчици на приложения с най-новите технологии. С онлайн курсовете в „Академията на Телерик“ даваме възможност на програмисти с различен предишен опит да повишат компетенциите си, като съчетават обучението с работата и ежедневните си задачи“, отбеляза Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“. 

Двете обучения са част от последния модул на 14-месечната присъствена програма за софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик“. През 2015 г. след 11 месеца и над 15 изпита до него достигнаха близо 30% от приетите в началото 700 курсисти. Като следваща стъпка всеки курсист избира едно от три направления, в което да се профилира -  „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“ или „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“.

Обученията „Разработка на мобилни приложения“ и „Разработка на уеб приложения“ включват по няколко курса, които ще изградят у участниците търсени в ИТ индустрията умения. Според консултантската компания Gartner: „До края на 2017 г. търсенето на услуги за разработка на мобилни приложения ще нараства пет пъти по-бързо от капацитета на вътрешните ИТ екипи, предоставящи ги.“   Според същия доклад: „Компаниите ще намират за трудно бързо да разработват, пускат и поддържат мобилни приложения, тъй като наемането на разработчици с добри мобилни умения е все по-трудно и скъпо“.    

Направление „Разработка на мобилни приложения“
Обучението стартира с курс„Приложения за Windows“, в който участниците ще се научат да разработват приложения за Windows 10 и Windows Universal. Те ще се запознаят със XAML контроли и ще се научат да достъпват отдалечени данни през HTTP и да свързват данни с UI компоненти. Следващите курсове в направлението са: „Разработка на мобилни приложения за Android“, „Разработка на мобилни приложения за iPhone и iPad“ и „Мултиплатформени приложения с NativeScript“. 

Направление „Разработка на уеб приложения“
„Създаване на Single-Page приложения с JavaScript“ е първият курс от обучението. Той акцентира върху различни архитектури за single-page приложения и запознава участниците с две от най-популярните библиотеки от инструменти за JavaScript и потребителски интерфейс (UI) – AngularJS и Telerik Kendo UI. Направлението включва още три обучения: „End-to-Еnd JavaScript приложения“, „Разработка с ASP.NET Web Forms“ и „Приложения с ASP.NЕT MVC“. 

Курсистите ще се обучават със собствен темп, като гледат пълните видео записи от провежданите на живо лекции, подготвят домашни, участват в екипни проекти и получават обратна връзка. Всеки курс завършва с практически изпит, който се провежда на място в учебния център на „Академията на Телерик“ в София.