Telerik Academy

„Академията на Телерик“ поставя курсистите в реални работни условия

От: User Not Found | 27 ноември 2015

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“

Визитка 
Име: Валентин Лозев
Обучение в „Академията на Телерик“: „Софтуерна академия на Телерик“ – сезон 2013-2014 г.
Професионална реализация:
.NET разработчик в SBTech


Valentin_Lozev„Академията на Телерик“ ми даде дълбоки технически знания и разви бизнес и комуникативните ми умения. Подготви ме да работя в екип и под напрежение. Всеки отборен проект ме поставяше в почти реални работни условия. Така първият ми работен ден не беше като първи - всичко беше толкова познато“, разказва Валентин Лозев, който завършва сезон 2013-2014 на „Софтуерната академия на Телерик“. Само седмица след края на обучението започва работа като .NET разработчик в SBTech, където е и днес. 

Валентин е завършил ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, а след това „Бизнес информатика“ в УНСС. Въпреки образованието си не се чувства достатъчно подготвен да се занимава с програмиране и се замисля дори да поеме по друг професионален път. От приятели научава за „Софтуерната академия на Телерик“ и решава да се включи. Фактът, че само успешно представящите се курсисти продължават напред и не всички завършват програмата, го мотивира още повече да стане софтуерен инженер. 

Нова работа само седмица след края на обучението
Валентин споделя, че още от първия си досег с „Академията на Телерик“ разбира, че участието му в инициативата е правилно решение. „Чувството се потвърждаваше с всеки един ден в продължение на година. Всичко се изпипваше до най-дребния детайл. Личеше си, че всички от екипа на „Академията на Телерик“ обичат работата си“, споделя той. Обучението е толкова интересно, че дори и след 8-часова лекция Валентин има желание да остане още и да попива всяка дума на трейнърите. „След безброй домашни, отборни проекти и 6-часови изпити завърших успешно „Софтуерната академия на Телерик“ - направление „Разработчик на уеб приложения“. Седмица по-късно вече работих като .NET разработчик в SBTech, където и до днес не спирам да се развивам“, разказва той. 

Най-ценното от обучението
„В „Академията на Телерик“ получих не само солидна основа за старт на ИТ кариера, но и изградих навик, който не ми беше присъщ дотогава – да не спирам да се уча и да вдигам летвата всеки път, когато се почувствам доволен от себе си“, споделя Валентин. Той обяснява, че в програмирането един проблем често се решава по много начини. Предизвикателството е да намериш възможно най-елегантния и качествен начин. Най-ценното, което научава в инициативата, е именно да търси точно тези елегантни и качествени решения. Той допълва: „Освен че се трупат опит и знания, в „Академията на Телерик“ се гради характер“.

Валентин отбелязва, че е трудно да се опише с думи атмосферата в „Софтуерната академия на Телерик“. „Само ние, курсистите, преминали обучението, си знаем какво беше. Просто от прозорците на сградата лъха мотивация, креативност, спортен хъс и отборен дух“, разказва той.  По време на обучението той среща много нови приятели. С повечето продължава да поддържа връзка и да си помага. 

Съвети към настоящите курсисти
Валентин съветва настоящите курсисти да се отдадат изцяло на обучението, да изпреварват материала и да дават повече, отколкото се изисква от тях. Според него всяка прочетена статия, книга или лекция в повече ще им бъде полезна не само в обучението, но и след това. „Важно е курсистите да се състезават със самите себе си. На всеки следващ изпит да гонят по-добър резултат от предишния. Накрая, когато погледнат назад, ще се учудят колко много са научили“, отбелязва той. И най-важното, „Академията на Телерик“ е само началото, самоусъвършенстването продължава и след нея“, казва Валентин в заключение.