Telerik Academy

Telerik спечели 5 награди през юни

От: User Not Found | 25 юни 2015

Сред наградите са едно признание за Телерик Академия и две отличия за корпоративния уебсайт – Telerik.com

Съоснователите на Telerik и Телерик Академия – Светозар Георгиев и Васил Терзиев – получиха награда „Новатор в образованието“ (второ място) за развиването на образователната инициатива Телерик Академия и въвежданетo на иновативни методи на преподаване. Наградата, която се присъжда от образователния уебсайт uchi.bg, получи Николай Костов, мендижър на трейнърския екип в Телерик Академия, на церемония в началото на юни.

„Новатор в образованието“ е признание за инвестицията на Telerik в развитието на хората и отдадеността на целия екип на Телерик Академия на подготовката на софтуерни инженери. От октомври 2014 г. досега над 700 курсисти са се обучавали присъствено в Софтуерната Телерик Академия и над 1400 ученици в трите инициативи Детска Телерик Академия, Училищна Телерик Академия и Алго Телерик Академия. За този период броят на хората, които използват онлайн ресурсите ни за самообучение, се увеличи с 30%. 

Innovators_in_EducationТрейнърският екип на Телерик Академия

През юни Telerik получи още четири награди. Две от тях са отличия за корпоративния уебсайт на компанията Telerik.com – съответно за „UX и ползваемост“ и „Уеб проект на годината“ от „Български награди за уеб 2015“. Само преди месец и половина уебсайтът на компанията спечели още едно отличие – „Корпоративен уебсайт“ на Forbes E-volution Awards, а в началото на 2015 г. беше включен в класацията на известната маркетинг компания Hubspot като пример за брилянтен уебсайт. В класацията участваха компании като DropBox и Evernote.

Website_Award_Telerik

(от ляво надясно) Елина Рачолова, старши UX дизайнер, Антоанета Цанева, UX мениджър, Валентин Ликьов, старши UX дизайнер, и Георги Варзоновцев, старши UX дизайнер в Telerik (сн. "Български награди за уеб 2015")

Четвъртата награда, която Telerik спечели през юни, е за финансовия екип на компанията. Малина Маринова, старши финансов мениджър в Telerik, получи отличието „CFO на годината“, което се връчва от консултантската компания EY България (преди известна като Ernst & Young). 

Malina_Marinova
                Малина Маринова, старши финансов мениджър в Telerik

През юни Telerik спечели още една награда - "Сделка на годината" от Годишните награди на b2b Media - за придобиването на компанията от Progress. Честито на всички колеги!

B2BMedia_Deal_of_the_Year

Наградата за "Сделка на годината" получи Мария Атанасова, регионален мениджър "Човешки ресурси" в Telerik