Telerik Academy

5 ресурса, с които да развиете базови умения по програмиране през лятото

От: User Not Found | 12 юни 2015

Запознайте се с основите на C#, HTML, CSS и JavaScript, докато сте в почивка

Ако искате да се научите да програмирате, но не знаете откъде да започнете, може да се възползвате от нашата богата онлайн библиотека с над 2700 видео лекции по разработка на софтуер. Добре структурираното съдържание и ясно поднесените обяснения и  насоки ще ви помогнат сами безпроблемно да усвоите нови умения. 

Препоръчваме ви да започнате с първите курсове от програма Софтуерната Телерик Академия. Те покриват фундаментални концепции и понятия в програмирането, които са валидни за всички програмни езици. 

1. Започнете със C# - част 1
Десет видео лекции ще ви предадат основни знания и умения в програмирането и ще ви покажат как да мислите като софтуерни инженери. Ще се запознаете със средата за разработка Visual Studio и със C# - обектно-ориентиран .NET програмен език. 

Telerik_Academy_Summer_2015

2. Вдигнете нивото със C# - част 2
Алгоритмично мислене, аналитични умения и способности за решаване на задачи по програмиране – това са трите най-важни неща, на които ще ви научат видео лекциите от обучението. След тях ще можете да направите и първата си несложна компютърна игра.

3. Научете HTML
Владеенето на HTML е първото задължително изискване към всички, които се занимават с поддръжка на уебасйтове. Няколко видео лекции ще ви запознаят с основите, така че уверено да може да пишете HTML код.

4. Запознайте се със CSS
Шест лекции са достатъчни, за да придобиете базови умения по CSS стилизиране. Те ще ви помогнат да създавате уебсайтове, които работят еднакво добре на всички платформи. 

5. Продължете с JavaScript
Ако искате да се занимавате с уеб разработка, не пропускайте видео лекциите по „JavaScript основи“.  Ще усвоите основите на програмния език JavaScript и ще ги приложите  в реални уеб проекти.

Ако имате въпроси по съдържанието на лекциите или се затруднявате с дадена задача, потърсете помощ в нашия форум, където курсистите от Телерик Академия ще ви дадат насоки. С видео ресурсите ни, с постоянство и мотивация може да развиете нови дигитални умения, които ще ви бъдат от полза в по-нататъшното ви професионално развитие.