Telerik Academy

Жените в ИТ индустрията

От: User Not Found | 18 март 2015

Очаквайте поредица от интервюта с дами от Telerik, които ще ви запознаят с няколко от професиите в света на технологиите

От разработка на софтуер и бизнес до дизайн и потребителско изживяване – възможностите за професионална реализация в ИТ индустрията са много и вълнуващи. И въпреки че все още ИТ секторът се счита за мъжка територия, ние познаваме много жени, които с работата си ни вдъхновяват и  показват, че в технологичния свят двата пола са напълно равнопоставени.

В серия от интервюта през март ще ви представим няколко дами, работещи в различни екипи в Telerik, които ще разкажат как са избрали професията си, какво включва всекидневната им работа, както и защо в ИТ индустрията трябва да има повече жени. Всяка от тях ще сподели и ценни съвета към момичетата, които тепърва тръгват по нейния професионален път. С поредицата интервюта ще отбележим месеца на жената и ще ви покажем различните лица на света на технологиите.

Очаквайте тази седмица първото интервю. От него ще научите повече за професията „Technical writer”, как може да се подготвите за нея и кои са най-вълнуващите моменти в нея. От интервюто ще разберете и няколко ценни насоки, полезни за всички, които са избрали тази професия.