Telerik Academy

Шестият сезон на Софтуерната Телерик Академия стартира с близо 700 курсисти

От: User Not Found | 16 януари 2015

97% от курсистите от сезон 2012-2013 г. днес работят в софтуерната индустрия, показва годишното проучване сред завършилите програмата през 2013 г.

След висококонкурентен прием, близо 700 души от 1200 кандидати ще се обучават присъствено в Софтуерната Телерик Академия през следващите 14 месеца. Шестият сезон на образователната инициатива, стартира с официално откриване от двама от основателите на Telerik – Васил Терзиев и Бойко Яръмов, които споделиха важни уроци и професионални съвети от 12-годишния си опит начело на една от най-успешните български компании.

На откриването на новия сезон Телерик Академия също представи проучване сред преминалите успешно поне две-трети от учебната програма през 2012-2013 г. Резултатите показват, че 97% от бившите курсисти днес работят в софтуерната индустрия. Почти половината намират работа още докато се обучават в Телерик Академия или само в рамките на месец след края на програмата. 

Стартовото възнаграждение на повечето курсисти надхвърля средното за страната заплащане, като при над 60% от тях началната заплата е между 1000 и 1500 лв. Освен това, само в рамките на година курсистите получават средно 30% увеличение на възнагражденията си и заемат позиции на ниво „Regular” или по-високо. 100% от участниците в проучването посочват Софтуерната Телерик Академия като фактор, допринесъл за успешната им професионална реализация. Инфографика с акценти от проучването и детайлно представяне на резултатите може да намерите на уебсайта на Телерик Академия.

„Възможността да се развиват постоянно, да създават иновативни продукти и разработват приложения, които се използват в глобален мащаб, са само част от факторите, които превръщат софтуерното инженерство в една от най-интересните и динамични професии“, коментира по време на откриването Васил Терзиев, съосновател на Telerik и Телерик Академия. „Щастливи сме да видим днес близо 700 млади души, които през следващите 14 месеца ще инвестират много време и усилия в своето професионално развитие, за да се присъединят към още над 2 хил. бивши курсисти в Академията, днес част от ИТ индустрията в България.“

В новия сезон на Софтуерната Телерик Академия,  курсистите ще усвоят основни концепции в програмирането и актуални софтуерни технологии, докато работят в екип и трупат практически опит. След успешно завършване те ще разполагат с необходимите умения да започнат работа в направления като разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера (Software Quality Assurance) и други, аналогични области.

Всички желаещи да се обучават в Софтуерната Телерик Академия, които не са успели да се запишат в програмата, могат да следят индивидуални онлайн курсове на инициативата. Предишни познания в областта на разработката на софтуер не се изискват.