Telerik Academy

Започна приемът за шестия сезон на Софтуерната Телерик Академия

От: User Not Found | 16 януари 2015

Всички желаещи да се научат да програмират могат да кандидатстват до 7 декември 

Водещата ИТ образователна инициатива - Софтуерната Телерик Академия, обяви прием за предстоящия си шести сезон. Желаещите да се обучават могат да кандидатстват до 7 декември, като подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на инициативата. 

Процесът по кандидатстване включва и изпит, състоящ се от три компонента - информационни технологии, английски език и IQ тест. Класиране на база на показаните резултати ще определи курсистите, които ще се обучават присъствено в програмата през 2015 г. Предишен опит в програмирането не се изисква. 

От началото на инициативата през 2009 г. до днес над 2300 човека са се обучавали присъствено и над 20 хил. са ползвали онлайн ресурсите на Софтуерната Телерик Академия.

Шестият сезон стартира на 5 януари 2015 г. и ще бъде с продължителност 14 месеца. Участниците ще разполагат с два допълнителни месеца в сравнение с миналото издание на инициативата, през които ще се запознаят задълбочено с актуалните софтуерни технологии и ще натрупат повече опит в работата по реални проекти. 

През 2015 г. обучението в Софтуерната Телерик Академия ще протече в три основни модула. Първият е с продължителност 5 месеца и обхваща основите на програмирането - езика C#, технологиите HTML и CSS, обектно-ориентирано програмиране, JavaScript основи. Вторият, който е също 5 месеца, е изцяло практически насочен, като курсистите усъвършенстват техническите си умения с курсове по JavaScript, качествен програмен код и структури от данни и алгоритми. 

Последният модул от програмата дава възможност на участниците да се специализират по направления: разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения или осигуряване  качеството на софтуера (Software Quality Assurance). 

Индивидуалният подход и практическото обучение са сред основните акценти в Софтуерната Телерик Академия през 2015 г. В допълнение към теоретичните знания участниците ще натрупат практически опит, като разработват реални проекти в екип. Паралелно с техническите курсове през 2015 г. Софтуерната Телерик Академия.