Telerik Academy

„Академията на Телерик“ участва в “Europe Code Week”

От: User Not Found | 25 ноември 2013

От 25 до 30 ноември в рамките на европейската инициатива „Europe Code Week” в България ще се проведат специално организирани събития и семинари по програмиране, които целят да вдъхновят повече млади хора да се насочат към ИТ.  „Europe Code Week” се реализира в още 27 страни в Европа и адресира недостига на специалисти в ИТ индустрията.

„Телерик“ АД е основен партньор на инициативата за  България и ще участва в нея с ноемврийската среща на „Училищната академия“. Тя започна на 23 ноември и включва един допълнителен ден (26 ноември), посветен изцяло на практическата разработка на софтуер. Останалите събития в програмата на „Europe Code Week“ в страната включват семинари по Photoshop, CSS, JavaScript, PHP, автоматизирано тестване на Android приложения. Всеки, който желае, може да се запише за участие в тях.

„Europe Code Week” се организира по инициатива на „Младите съветници“ на еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус. Сред съветниците на Комисар Крус е и Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик“ АД. 
 Специално за „Europe Code Week“ Комисар Крус подготви видео съобщение до всички участници в инициативата.