Telerik Academy

“Академията на Телерик” с нова визия и промени в екипа й

От: User Not Found | 06 ноември 2013

„Академията на Телерик“ разширява фокуса си от стриктно образователна програма в България към инициатива за развитие на ИТ общността както в страната, така и в Европа.

Телерик АД се разделя със Светлин Наков, който беше мениджър „Технологично обучение“ в компанията. За ръководството на „Академията на Телерик“ ще продължи да отговаря Бойко Яръмов, съосновател на Телерик и главен директор „Процеси“ в компанията.  В ежедневната работа по образователната инициатива той ще бъде подпомагнат от  Бела Станкова, директор “Обучение и развитие” в Телерик АД.

Като част от новата визия за „Академията на Телерик“ и в подкрепа и на ИТ общността в Европейския съюз, през следващите години компанията ще работи за предоставянето за свободно ползване в целия ЕС на своите видео лекции на английски език. Тази инициатива е част от Grand Coalition for Digital Jobs - програмата на вицепрезидента на ЕК, комисар Нели Круз, за ИТ обучение и преодоляване на недостига на кадри в европейската ИКТ индустрия.

Както и досега, екипът на “Академията на Телерик” ще продължи да работи за развитие на образователната инициатива на Телерик АД в България, която също включва „Детска академия по програмиране“, „Училищна академия“ и „Алго академия“. Сред приоритетите пред екипа на инициативата за 2013-2014 г. в страната, са въвеждане на повече индивидуална работа на лекторите с новостартиралите 500 курсисти и над 250 настоящи курсисти от пролетния прием в „Академията на Телерик“, както и развиване на програмата й с нови присъствени и онлайн курсове за най-актуалните технологии за разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения.