Telerik Academy

Посланици на Telerik Academy в действие

От: User Not Found | 10 октомври 2013

През септември курсисти от Софтуерната академия на Телерик – сезон 2012-2013 г. се превърнаха в посланици на програмата и  вдъхновиха ученици от цялата страна да се занимават с програмиране. Бъдещите софтуерни инженери се върнаха в училищата си в родните си градове и разказаха за обучението в Академията, страстта си към програмирането и възможностите за развитие в областта на информационните технологии.

Посещенията на курсистите в училищата бяха част от инициативата „Посланик на Telerik Academy”. В нея се включиха Йордан Даракчиев, Пенка Борукова, Лина Чалъкова, Велидар Петров, Георги Георгиев, Васил Василев, Калоян Асенов, Велизар Велизаров, Владимир Георгиев, Огнян Петков, Станислав Стойчев и Веселина Балева. Те пренесоха Академията на Телерик в Пловдив, Сливен, Ловеч, Добрич, Перник, Разград, Чирпан, Търговище. 

Telerik_Academy_Presentation

Презентация на Академията на Телерик в „ГПЗЕ Захарий Стоянов“ в Сливен
 
Паралелно с презентациите на курсистите, екипът на Академията посети няколко училища в София и Пловдив. Трейнърите представиха обученията и програмите на инициативата на ученици от ОМГ "Акад. Кирил Попов" – Пловдив, НПМГ „Акад. Л. Чакалов“ и Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет в София. Към тях се присъединиха и възпитаници на гимназиите, които разказаха за своя опит и преживявания в Академията и възможностите в сферата на програмирането.

Поводът за националното турне, което посланиците и трейнърите заформиха, беше стартът на новия сезон на Софтуерната, Училищната, Алго и Детската академии на Телерик. Благодарим на всички участници, че помогнаха мисията на Академията да достигне да повече хора, които да се възползват от безплатните обучения и учебни ресурси по програмиране, които Академията предоставя.