Telerik Academy

100 нови статии в Уикипедия помагат на начинаещите софтуерни инженери

От: User Not Found | 10 септември 2013

Курсистите в Софтуерната академия на Телерик обогатиха съдържанието на българоезичната Уикипедия със 100 статии, посветени на софтуерното инженерство и съвременните софтуерни технологии.

Над 200 човека, разпределени в екипи, взеха участие в курса „Споделяне на знания“, част от учебната програма на Академията. Те разполагаха с месец и половина, за да подберат най-актуалната информация, да разработят детайлно своите статии и да ги публикуват в Уикипедия. Всички 50 отбора подходиха сериозно към проекта, като подготвиха по 2 публикации с отлично качество, написани на достъпен език. Съдържанието вече може да бъде намерено в Уикипедия и ще служи за отправна точка в развитието на начинаещите софтуерни инженери, които тепърва навлизат в света на информационните технологии. Потребителите на Уикипедия ще се запознаят с основната терминология в програмирането, като променливи, условни конструкции, цикли, масиви и рекурсия, и ще разгледат най-популярните технологии за разработка на приложения.

Основната цел на този обществен проект на Академията е да разшири съдържанието на най-голямата електронна енциклопедия в света – Wikipedia, за да осигури качествено съдържание на български език. Начинанието е подкрепено от редакторката на Уикипедия – Вася Атанасова, която в началото на проекта изнесе лекция на тема „Споделяне на знания в стила на Wikipedia“.