Telerik Academy

Курсисти от Академията на Телерик създадоха практични приложения за Windows 8 Store

От: User Not Found | 09 септември 2013

Приложения за разписание на влаковете в БДЖ, за следене на валутните курсове и за спортни дейности са само част от практичните разработки, които курсистите от обучението „Windows 8 Store приложения с HTML, CSS и HTML“ създадоха. По време на двуседмичния курс учащите заедно с технологичния трейнър Георги Георгиев изминаха стъпка по стъпка пътя от идеята през техническата реализация, качването и одобрението на всяко приложение в Windows 8 Store на Майкрософт. 

Първото приложение – „БДЖ разписание“, ви дава възможност да търсите маршрути, гари, информация за влакове и да съхранявате данните за работа с тях офлайн. Програмата е с изчистен дизайн и интуитивен интерфейс и е чудесен помощник за всички, които често пътуват с влакове. 

Бизнес потребителите на Windows 8 ще се зарадват на Free Currency Rates – приложение, което включва информация за дневните курсове на над 150 валути. С вградения калкулатор можете лесно и бързо да изчислявате валутните стойности спрямо българския лев. Сред функционалностите на решението са възможности за търсене, филтриране и експортване на данни, както и представянето им в таблици и графики.

Free Currency Rates

Сред новите предложения в Windows 8 Store е и My Workout Timer – едно приложение за активните спортисти. My Workout Timer проследява продължителността на тренировките и предлага предварително настроени интервали с възможност да се създадат и нови, като във всички се включва и времето за почивка. Функционалността да пускате любимата си музика като фон на спортните дейности прави приложението подходящо за всеки вкус и навик.

Друго интересно приложение е SingTUBE. В него може да търсите любимите си музикални видео клипове в YouTube и дори и да си припявате благодарение на функционалността за показване на текстовете на песните. За разлика от останалите платформи за гледане на клипове, SingTUBE ще ви спести предложенията за подобна на търсената от вас музика, които някои потребители намират за дразнещи.

StartupNews е още едно свежо приложение за Windows 8 Store. Като събира на едно място технологични и бизнес издания като Techcrunch, Mashable и Killerstartups, приложението ви дава един бърз поглед към най-новото в света на стартиращите компании. То е особено подходящо за хората, които искат винаги да бъдат на върха на технологичната вълна. 

StartupNews

Това са само част от разработките, които участниците, разделени в екипи, в курса „Windows 8 Store приложения с HTML, CSS и HTML“  разработиха. Приложенията работят безпроблемно на всички устройства, поддържащи операционната система Windows 8. Очакваме да видим още много практични и интересни разработки в магазина на Майкрософт.