Telerik Academy

QA студентите завършиха Софтуерната академия

От: User Not Found | 14 август 2013

Курсистите от направление „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“ приключиха обучението си в Софтуерна академия 2012/2013. Със сертификати, скъпи спомени, приятелства и много емоции те си тръгнаха от Академията, за да приложат всичко научено на практика в ИТ индустрията.

Групата на QA студентите се сформира в средата на Софтуерната академия. Курсистите, които се включиха в нея, бяха подбрани след изпълнение на задача и специални интервюта. При задачата поискахме от тях да проявят творчество и критичност към света наоколо и да ни покажат бъг от живота. Получихме интересни и забавни предложения, сред които неправилно функциониращ прозорец, паметник в средата на велоалея, стълбище, което не води доникъде, светофар с гнездо на жълтата светлина. 

Но най-интересното тепърва предстоеше. Учебният процес беше много динамичен, с няколко лекции в седмицата, домашни, практически семинари извън програмата и допълнителни екипни проекти. Лекторите измисляха интересни задачи, с които предизвикваха мисленето на курсистите. Една от тях беше т. нар. проект „Откуп“. При него студентите трябваше да „откупят“ лекторите си, като предложат вярно решение на задачата. За радост на всички решенията бяха достатъчно добри, за да върнат опитните QA инженери в учебната зала. 

Малкият брой на QA студентите им помогна да се сближат чрез разнообразни екипни занимания, които сами си организираха – тийм билдинг, пейнтбол, караоке. Със сигурност месеците, прекарани в Академията, ще оставят скъпи спомени и дълготрайни приятелства след себе си.

На новите 33 специалисти по осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване им пожелаваме много успехи и професионални постижения и по-малко бъгове в живота!

QA Academy All

QA Academy