Telerik Academy

В Академията се запознах със страхотни хора, готови да помогнат във всеки един момент!

От: User Not Found | 23 юли 2013

Днес ще ви запознаем с двадесет годишния Теодор Куртев. Теодор е студент в Университета по национално и световно стопанство (УНСС), в направление „Икономика и бизнес“. Определя се като луд геймър и киноман. Оставяме на него да ви разкрие повече за щастливите случайности, които са го довели в Академията и за истинските приятелства, които е открил тук.

"Минава 3 часа, перфектно време за писане на домашни! Но днес май ще е малко по-различно. Мисля да разкажа на вас защо записах Софтуерната Академия на Телерик и дали си заслужаваше.

Моята история започва малко след края на първия семестър на първата ми година в УНСС или по-точно, когато осъзнах, че висшето ми образование, няма да ми даде, това, което ми бе нужно. И понеже имах интерес към компютрите още от малък, имах и известен опит в сферата (бях се докосвал до HTML, CSS, PHP. Разбира се, опитът ми с тях бе минимален), реших да преследвам този, мой интерес. Полека-лека започнах да се оглеждам за курсове на тази тематика. По една случайност на съдбата, когато подреждах общежитието си, се натъкнах на „Справочник на първокурсника“ (не съм сигурен как съм се сдобил с него, но като че ли ги раздаваха безплатно) и реших да си взема лека почивка и да го разгледам. Натъкнах се на една от обявите на Telerik Academy. Бях доста заинтригуван – безплатни, висококачествени курсове по програмиране. Брех! Трябва да се пробва!

На следващи прием подадох документи и бях приет… И така до днес. Сега като се върна назад, направо не мога да повярвам, че са минали 9 месеца, откакто започнах и че са минали толкова много изпити и курсове.  И знаете ли какво осъзнах? Ако го нямаше "9gag", щях да съм много по-напред с материала! (Шегувам се, но е вярно!)

Всъщност осъзнах, че не съжалявам нито за миг за всички безсънни нощи, за многобройните задачи, проекти и домашни, за  часовете, в който съм се борил с BGCoder. И знаете ли защо? Защото, просто ми харесва, това което правя! Това е малката, проста истина, която ми помогна да премина през всички изпити и предизвикателства в Академията и ми позволява девет месеца по-късно да Ви разказвам моята история и да кажа, че се справям сравнително добре в Академията.

Трудно ли е? Да, определенo не е лесно, но сега като се замисля, за нивото, на което бях, когато започнах, и нивото, на което съм сега, определено си заслужава! Но Академията ми даде много повече от знания, а именно запознанства с хора, със сродни интереси, които са готови да ти помогнат във всяко едно отношение. Не говоря само за лекторите, а и за моите колеги, състуденти също толкова отзивчиви, колкото всеки един лектор! Наистина бях приятно изненадан от средата, в която попаднах, при влизането ми в Академията.

И сега въпросът, на който търсих отговор още с влизането си в Академията - с какво искам да се занимавам след нейния край? Осъзнах, че искам да стана Батман! А не, това беше друго .. исках да кажа искам да стана ASP.NET уеб разработчик, просто защото това ми харесва най-много.

И това е! Като за край, нека ви споделя, една от моите любими мисли на Конфуций: „Изберете работа, която обичате и няма да ви се наложи никога повече да работите.” Така че, ако наистина искате да станете, софтуерен инженер, Академията на Телерик е мястото за Вас!"