Telerik Academy

Стилът на преподаване в Академията на Телерик е новаторски за България

От: User Not Found | 18 юли 2013

Telerik Software Academy student Марин Василев е строителен инженер, който се запалва по програмирането след като случайно попада на видео лекциите на Академията по C#. Завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия, Марин се насочва към едно напълно ново поприще, мотивиран от възможностите за професионална реализация и новаторския подход на преподаване в Академията."Възможността да механизираш труда си за мен е безценна. Програмирането може да се използва във всяка една сфера на сегашния динамичен свят. Ето защо повечето фирми, особено ако са големи, имат собствен разработен софтуер за своите бизнес нужди. Или с други думи, разработчиците на софтуер имат широко поле за изява и почти безгранични професионални възможности. Професия, която не само е интересна до безобразие, но и има огромно търсене на пазара.

Ето защо въпреки че в момента работя в проектантско бюро, твърдо съм решил, че искам да сменя професията си. За човек, на когото математиката винаги му е вървяла, и който обича логическото мислене, програмирането е най-удачният избор. Затова участвам в Софтуерната академия на Телерик и възнамерявам да изкарам докрай едногодишното обучение.

За мен предизвикателствата в обучението са много. Едно от най-големите е дали ще успея да се преборя на изпитите с високата конкуренция, за да продължа напред. В началото цифрата на постъпилите студени е сериозна, но с времето обръчът постепенно се стеснява. Остават само най-мотивираните, най-всеотдайните, най-добрите.

Това, което най-силно ме впечатлява в Академията, са лекторите. Въпреки че са изключително млади, те имат много знания и опит, обясняват всичко и го подплатяват с много примери от живота. Подходът им и начинът на преподаване е абсолютно новаторски за България.

Основната ми мотивация да се включа в Академията са знанията. Човек винаги трябва да иска да се развива, а за мен програмирането е една необятна сфера, в която винаги можеш да надграждаш. Софтуерната академия на Телерик е едно отлично начало!"