Telerik Academy

Академията е едно голямо предизвикателство и дава уникална възможност за професионално развитие

От: User Not Found | 17 юли 2013

 Пламен Йовчев многократно се сблъсква с програмирането през годините. Още в училище той се обучава в паралелка с разширено изучаване на математика и информатика. Като студент също има редица предмети, свързани с разработката на софтуер, но никой преподавател не успява да запали интереса му, да го мотивира и вдъхнови да се насочи към професията софтуерен инженер. Научете как Пламен решава да смени настоящата си работа и защо избира именно Академията на Телерик, за да се преквалифицира.

"Може да се каже, че в живота ми е имало много интересни поврати на съдбата. Когато учех Autocad и Solidworks в университета, си мислех, че никога няма да ми се наложи да ги използвам и се отнасях несериозно. Но е факт, че вече 2 години проектирам на Autocad, тъй като съм инженер-проектант на окачени конструкции. Също така се бях зарекъл, че никога няма да стана програмист, но ето че се случва точно обратното. И въпреки че е хубаво да видиш това, което си създал на компютър, произведено и завършено, работата вече ни ми доставя удоволствие.

Реших, че не искам да губя повече време и да работя нещо, което не ми харесва, затова се включих в Софтуерната академия на Телерик. Не виждам развитие в проектирането и за две години разбрах, че това не е работата, която искам да работя цял живот. Ето защо реших да последвам примера на мой бивш колега, който завърши Академията и вече е софтуерен инженер.

Започнах обучението си с видео лекциите от направлението “Уеб дизайн”, който стартира през 2012 г., и ми хареса. Изпращах домашни, но в един момент реших, че искам да кандидатствам директно за присъствено участие в Софтуерната академия. Явих се на приемните изпити и ме приеха.

Въпреки трудностите, много фактори ме мотивират да продължавам напред. Мотивира ме идеята, че ще мога да започна нова работа след края на Академията, че ще бъда доволен от себе си, че постоянно ще трябва да съм в час с новите технологии.

Академията е едно голямо предизвикателство и дава уникална възможност за професионално развитие. Призовавам всички, които се оплакват, че не могат да намерят работа да направят нещо за себе си - сами да си помогнат. Ако се интересуват от програмиране, могат да се запишат в Академията, където ще намерят нови приятели, ще се запознаят с интересни хора и с истински професионалисти от ИТ индустрията."Вижте историята на Пламен Йовчев в снимки