Telerik Academy

В Академията на Телерик научих C#, HTML, CSS и JavaScript само за девет месеца

От: User Not Found | 05 юли 2013

 Галин Георгиев е дипломиран ВиК инженер. Средното си образование завършва в ПГ „Проф. Д-р Асен Златарев“ в гр. Видин със специалност „Електротехника“. Дипломата си за висше образование получава от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Последните три години работи по специалността си, но през цялото време той усеща, че това не е мечтаната от него професия. Прочетете как Галин намира призваниети си в Академията на Телерик.


"Преди година и половина нямах никакъв опит в програмирането, нямах и един ред написан код. Винаги обаче съм обичал да използвам различни начини, за да си улеснявам работата. В един момент колегите имаха нужда от елементарна програмка, която обаче не открих някой да е написал. Поради тази причина реших аз да се опитам да я направя и, търсейки материали, попаднах на книгата Въведение в програмирането със C#“. Започнах да чета глава по глава и ми ставаше все по-интересно. В началото голямата борба беше със средата за разработка и езика С#. След първите самостоятелно решени задачи се чувствах невероятно. Задачите ставаха по-сложни и постепенно усилието беше да измисля стъпките за решаване на проблема, а средата Visual Studio стана най-добрият ми помощник.

Защо се включих в курсовете?

След като минах през първите теми от книгата самичък, реших да се запиша в Софтуерната академия на Телерик, за да уча от едни от най-добрите и да задавам своите въпроси към тях.

Кои са нещата, които ме впечатлиха?

От първата лекция в залата беше пълна тишина и всички се стараеха да поемат, колкото могат повече знания. След всяка лекция над 80% от хората оставаха до десет часа вечерта, за да могат да зададат въпросите си по задачите, които не са успели да решат. Организацията винаги беше на изключително ниво.

Какви трудности срещнах?

Знаех, че трудно ще успея да съчетая работата, свободно време и Академията, но имаше моменти, в които просто времето не стигаше за всичко. В тези моменти трябваше да взема решение кое да избера. За шест месеца използвах целия си годишен отпуск и нямах нито една ваканция, но зная, че времето е пред мен. Освен това знаех, че има хора, които работят, грижат се за децата си и въпреки това успяват да учат, така че ако имаш желание и правиш нещата с любов - време винаги ще се намери.

Какво научих?

Останах изненадан от това колко много неща успях да науча само за девет месеца, вече зная C#, JS, CSS и HTML. Вече без проблем създавам приложения, които ми спестяват изключително много усилия.

Научих се, че по-сериозните проекти не са за един човек и трябва да се работи колективно. В отборните проекти с колегите обсъждахме идеите си и решавахме в каква посока да тръгне проектът ни.

Нещата, които научих, не се изчерпват само с програмирането. Научих се още по-добре да разпределям времето си, да ценя всеки свободен миг и да бъда винаги отворен за нови знания и за възможностите, които светът ми предлага."