Telerik Academy

Академия на Телерик е истинско предизвикателство

От: User Not Found | 21 юни 2013

Обучението изисква постоянство, мотивация, целенасоченост и вдъхновение


Telerik Software Academy StudentГергана Пенова завършва средното си образование в Математическата гимназия в град Плевен. Днес тя е вече магистър по “Електроника” и се обучава в Софтуерната академия на Телерик. Любовта към ученето и нестихващият интерес към новостите са основната причина Гергана да се включи в едногодишната програма. Научете какво освен знания и нови приятелства открива тя в Академията:

„Връщам лентата назад и все едно вчера бях на входящ изпит за Софтуерната академия на Телерик. Признавам малко на шега, но впоследствие толкова се увличаш, желанието да продължиш, и желанието да станеш по-добър е толкова силно, че може да се каже, че става като зависимост.

Първото ми впечатление от първата лекция беше „уау”. Усмихнах се и си казах: „тези не си по плюват“. Впечатли ме колко са последователни лекциите и насочени с малки стъпки (и някой път не толкова малки) към целта.

Аз започнах от абсолютната нула. Учила съм програмиране в университета, но там не се обръщаше много внимание на тази дисциплина. Повечето неща в началото ми бяха като мъгла, някакъв смътен спомен, но нищо конкретно. Хареса ми че има материали за четене, че се толерира и дори се възнаграждава взаимопомощта, че има форум, в който може да зададеш въпрос и да ти отговорят почти веднага.

Все ми се струваше, че едва ми стига времето да успея с всички задачи и още е така. Интензивността става все по-голяма, но някак човек се адаптира. Хубавото е че, трудността се увеличава постепенно.

В отборната работа в Академията намирам само позитивни емоции. Аз имам опит в екипна работа – все пак имам професионален опит, но в съотборниците си в Академията видях много вдъхновени и позитивни хора. За мен всеки път беше удоволствие да работя с тях.

Човек намира себе си по време на обучението. Намира това, което го вдъхновява. Според мен това е една голяма крачка в личностното развитие на всеки. На мен лично Академията на Телерик ми дава нов професионален път и нов мироглед. Трудностите се забравят. Това, че не винаги ти достига времето, че си под стрес, че си уморен или недоспал, са все недостатъци, които остават на заден план, защото после идват резултатите. Всеки път се радваш как си се справил, как си преминал още малко напред.

Академия на Телерик е едно стряхотно предизвикателство, защото за да бъдеш част от нея, се изискват постоянство, мотивация, целенасоченост и вдъхновение.

Пожелавам на всички да намерят себе си в или извън Академията!“