Telerik Academy

За първи път стартира безплатен курс по "Linux системна администрация"

От: User Not Found | 13 юни 2013

За всички фенове на свободния софтуер подготвихме специална изненада за летните месеци! На 27 юни в Академията на Телерик за първи път стартира курс по “Linux системна администрация”. Обучение ще се води от Linux специалиста Мариян Маринов, който освен фундаментални познания по Linux ще сподели с вас много примери от практиката и съвети от своя личен опит.

В рамките на 13 седмици вие ще преминете през основните етапи на работа с Linux базирани системи. Ще се запознаете с най-популярните Linux файлови системи, ще разгледате процеса на инсталация и управление на мрежата. Предстоят ви и още интересни теми като: основни системни услуги в Linux и компилация на kernel.

Включете се в Linux курса присъствено или онлайн. Лекциите ще се провеждат всеки четвъртък (с малки изключения) от 19:00 ч. и са подходящи за начинаещи, но също и за хора с опит в системната администрация.

Ако не сте участвали в първия курс за системни администратори на Академията, не се притеснявайте. Можете да изгледате видео лекциите по "Операционни системи" и да наваксате пропуснатото!

Linux System Administration