Telerik Academy

Колегите и лекторите в Академията ме мотивират да давам най-доброто от себе си!

От: User Not Found | 12 юни 2013

Историята на Атанас Атанасов, курсист в Софтуерната академия на Телерик

Атанас е първият курсист, който ни разказа своята вълнуваща история от обучението си в Софтуерната академия. Насо, както го наричат приятелите му, е на 26 години. Сблъсквал се е с програмирането като ученик, както  и по време на първата си година в Техническия университет, но признава, че няма почти никакви спомени от ученото тогава.

“Започнах да се занимавам с програмиране несериозно, почти на шега. Записах се за онлайн участие в курсовете на Академията, тъй като срокът за входния изпит за Софтуерната академия на Телерик беше изтекъл.  Един ден, няколко седмици след началото, изгледах първото видео. После реших да пробвам да направя домашното. Постепенно ми хареса и изгледах второто, третото видео и така нататък. На първите два изпита имах доста силни резултати и бях поканен да премина към присъствено обучение. Бях адски щастлив, това беше най-доброто признание за усилията, които положих. Това беше и повратният момент, в който започнах да отделям цялото си време за учене и упражнения. Мотивираше ме любопитството ми, а и желанието да променя живота си към по-добро и да започна нова и интересна работа.

Спомням си, че на първите лекции, на които присъствах, се чувствах като на концерт. Усещането беше същото както, когато си слушал изпълнителя десетки пъти и накрая го видиш на живо пред теб. Успях шест месеца да работя на пълен работен ден и да посещавам Академията вечер и в събота, като всички изпити взех с отличен резултат. След всеки изпит се чувствах все по-добре и се радвах, че съм успял да покажа знанията си на практика и да изпреваря с резултатите си доста колеги.

Сега, седем месеца след началото, вече напуснах работа  и съм част от QA Академията. Продължавам все така усилено да уча и да прилагам наученото на практика. Осъзнах, че преди Академията всъщност не съм знаел какво е да нямаш време. Научих се да приоритизирам нещата, които трябва да свърша и да не губя времето си. Подобрих значително дисциплината си и уменията си да уча.

Звучи клиширано, но тук наистина се запознах със страхотни хора – трейнъри и студенти, които ме мотивират да продължавам и да давам само най-доброто от себе си. Най-готиното е, че всеки споделя с удоволствие знанията си и се опитва да помага на другите.

Съветът ми към всички, които се колебаят дали да запишат Академията, е: Направете го, бъдете мотивирани и ще успеете! Не мислете, че сте твърде млади, твърде стари или че понеже не сте се занимавали досега с това, не можете да успеете. Напротив, можете, стига наистина да го пожелаете, да намерите време и да започнете.”

И тъй като една картинка  може да замени хиляди думи, Атанас ни изпрати и Telerik Academy меме.

Comix