Telerik Academy

Включете се в състезанието на НАСА “Space Apps Challenge 2013 – София”

От: User Not Found | 26 март 2013

За първи път технологичното състезание на НАСА Space Apps Challenge”, което търси иновативни решения на проблеми, свързани с подобряването на живота на Земята и развитието на изследователс­ките мисии в космоса, ще се състои и в България на 20-21 април 2013 г. в Академията на Телерик. 

NASA Space Apps Challenge

От името на организаторите имаме удоволствието да ви поканим да се включите в международното събитие. Състезанието e отворено за всички студенти, разработчици на софтуер, дизайнери и ен­тусиасти с предприемачески дух и идеи, които искат да открият решение на съвременните глобални предизвикателства.

Състезанието ще бъде официално представено в България на 2 април 2013 г. от 19:00 ч. в Академията на Телерик. Необходмо е да потвърдите присъствието си с регистрация. 

Събитието ще се провежда едновременно в 74 града в 41 държави по света. Участниците ще имат възможността да създадат иновативни решения с отворен код за съществуващите глобални проблеми. Проблемите, които са 50 на брой, са предварително определени от НАСА. Те са групирани в четири категории -  софтуер, хардуер, визуализация на данни и гражданско участие в научни изследвания (citizen science).  Накрая местно жури ще определи най-добрите проекти и водещите екипи ще получат награди и сертификати за принос към обществото и за развитието на технологиите. 

Участието в международно състезание от такъв ранг е чудесна възможност да обогатите своята автобиография и да натрупате безце­нен практически опит. Регистрирайте се сега!