Telerik Academy

1000 човека се готвят за софтуерни инженери

От: User Not Found | 02 ноември 2012

Тази година Telerik Software Academy стартира с 1000 участника, които ще преминат през серия практически обучения и изпити, за да се подготвят за успешен кариерен старт. Програмата цели да запълни липсата на кадри в индустрията, тъй като според проучване на БАСКОМ – през 2015 г. в България ще има недостиг от 30 000 софтуерни инженери.

След успешното начало на учебната година през септември на първата група от 300 млади човека, мотивирани да станат софтуерни инженери, през октомври своето безплатно обучение в Академията започнаха още 700 курсиста. В рамките на 12-месечната програма участниците ще получат основни знания по програмиране, ще усвоят съвременните софтуерни технологии и ще участват в серия практически задачи, за да се подготвят за реалните предизвикателства на професията.

През първите четири месеца курсистите изучават базисни понятия и фундаментални принципи в програмирането, подходящи за напълно начинаещи и хора, които искат да се преквалифицират. За да продължат своето обучение, участниците преминават през серия от изпити и защитават практически проекти. А само най-добрите курсисти завършват пълното обучение и получават предложение за интервю за работа в Телерик.

Първият изпит на Telerik Software Academy студентите предстои съвсем скоро, така че да им пожелаем успех!