Telerik Academy

Покажи на какво си способен

От: User Not Found | 29 май 2012

Национално състезание за уеб разработчици


Националното състезание за уеб разработчици „Покажи на какво си способен“ ще се проведе в периода 15 – 17 юни в гр. Монтана.

Всички ученици, които се интересуват от уеб дизайн или интернет програмиране могат да се включат в състезанието самостоятелно или в екип с още един ученик. Изискванията към състезателите са:

  • Да са ученици от 8-ми до 12-ти клас,
  • Да бъдат под ръководството на преподавател или родител (ръководител на проекта)
  • Да предадат онлайн своя проект в една от категориите: „Уеб дизайн“ или „Интернет програмиране“ до 23:00 часа на 5-ти юни 2012 г.

Получените проекти ще се оценят от компетентно жури, което ще определи полуфиналистите от състезанието за уеб разработчици. Тези състезатели ще участват във втория – присъствен кръг на състезанието. В него сили ще премерят авторите на 20-те най-добри проекта от всяка категория. Те ще имат възможност лично да защитят проектите си пред жури в гр. Монтана от 15-ти до 17-ти юни.

Първите три екипа от всяка категория  в състезанието за уеб разработчици ще получат специални награди, а дванадесетокласниците с най-добри проекти ще получат отлична оценка при кандидатстване във ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски“, както и прием без изпит в Софтуерната академия на Телерик.

Повече информация за състезанието, програмата и изискванията за участие можете да намерите в сайта на Националното състезание за уеб разработчици.

Академията на Телерик е официален партньор на събитието, а ръководителят на инициативата, Светлин Наков - член на журито.