Telerik Academy

Национална олимпиада по информационни технологии 2012 - резултати

От: User Not Found | 18 май 2012

Едногодишни стипендии за най-добре представилите се състезатели от НОИТ от Академията на Телерик

Републиканският кръг от тазгодишната Национална олимпиада по информатика се проведе в периода 12 – 13 май 2012 г. в гр. Монтана. На финала успешно се класираха 65 ученика от страната, разделени в две възрастови групи: група А, която включва ученици от 9-ти до 12-ти клас и група Б, в която участват ученици от 5-ти до 8-ми клас.

Национална олимпиада по ИТ - шампионите от група Б

Състезателите от група Б в НОИТ се бореха за първите места в категориите: Уеб сайт и Мултимедия. Учениците бяха разработили интерактивни образователни сайтове и мултимедийни проекти, с които впечатлиха журито и направиха състезанието още по-успорвано.

На първо място в категорията „Уеб сайт“ се класира шестокласничката Бояна А. Ангелова от Благоевград със сайта „Аз съм българче“. Само с точка след нея, на второ място се класира Владислав Ст. Манолев от СМГ „Паисий Хилендарски“. В категория „Мултимедия“ призовото място си поделиха Христо Св. Стайков от Варна и Пресиян Вл. Генков от София с 90 точки, само с 10 по-малко от максималния брой.

Лауреатите от Олимпиадата по информационните технологии


Nacionalna olimpiada po informacionni tehnologii 2012 Награждаване на шампионите от Националната олимпиада по ИТ и връчване на специални награди от ръководителя на Академията на Телерик - Светлин Наков

По-големите състезатели се съревноваваха в категориите: Интернет приложения, Приложни програми и Мултимедийни приложения. В общото класиране от трите категории шампиони станаха единадесетокласникът Димитър М. Вулджев от НПМГ София, който зае престижното първо място в турнира. Със сребърен медал от Националната олимпиада по ИТ си тръгна Христо Цв. Стоянов, ученик от СМГ „Паисий Хилендарски“. На трето място, само с една точка разлика, се нареди Любомир Г. Георгиев от МГ „Баба Тонка“ в Русе. И тримата ученика се справиха отлично с традиционния тест по информационни технологии, както и убедително представиха и защитиха проектите си.

Стипендии за шампионите от Академията на Телерик

Първенците от Националната олимпиада по ИТ станаха лауреати и ще влязат без изпит в най-добрите български университети, както и в Софтуерната академия на Телерик. Тримата топ финалисти получиха и едногодишна стипендия от Академията на Телерик, която ще могат да ползват през първата си година като студенти. Така първокурсниците ще могат спокойно да залегнат над уроците, без да се налага да работят, докато учат.

Шампионите от финалния кръг на Националната олимпиада по ИТ (НОИТ) 2012 бяха редовни участници в срещите за подготовка на Училищата академия на Телерик. Учениците се включваха активно през цялата година в ежемесечните уроци по програмиране на Академията и сериозно готвиха проектите си.

Ако искате и вие да се включите в следващите уроци по програмиране и да се готвите за Националната олимпиада по информатика догодина, присъединете се към Училищната академия на Телерик.

Всички резултати от Националната олимпиада по ИТ могат да бъдат видени в сайта на ФМИ: http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/