Telerik Academy

Медалистите от финалния кръг на НОИ - участници в Академията на Телерик

От: User Not Found | 08 май 2012

Републиканският кръг по информатика от Националната олимпиада по информатика, който се проведе в гр. Ямбол на 4-7 май 2012 беше пълен с познати лица. По-голямата част от състезателите, достигнали финалният кръг от най-важното за годината събитие в света на състезателната информатика, са участници в тренировъчните състезания на Алго академията на Телерик или възпитаници на Детската академия по програмиране.

Количество, но не за сметка на качеството

Именно младите информатици от страната, които взеха участие в двете тренировъчни състезания по алгоритми се отличиха с призови места по време на Олимпиадата.

Шампионите от първото ни състезание по алгоритми през март: Румен Христов и Йордан Чапъров се наредиха съответно на второ и трето място в официалното класиране от НОИ 2012. Първенецът от Олимпиадата и абсолютен шампион сред майсторската група А е Ясен Трифонов, който зае пето място по време на тренировките ни (пълното класиране от състезанието на Алго академията през март).

Малчуганите от Telerik Kids Academy завладяха НОИ 2012

21 от общо двадесет и четиримата ученика, участвали в група Е (4-5 клас) на финалния кръг от НОИ 2012 се обучават в една от 18-те школи по програмиране на Telerik Kids Academy.

Галина Цанкова Станева, ученичка Детската школа по програмиране във Варна, заедно с Борис Евгениев Велковски от школата ни в Плевен, завоюваха първото място на републиканския кръг от 28-та Национална олимпиада по информатика. Двамата състезатели се класираха на първо място с еднакъв резултат и тридесет точки преднина преди сребърния медалист – Радослав Стоянов Димитров от Пловдив и… също ученик на Детската академия. Само третото място ни убягна. Съвсем заслужено бронзовият медал в група Е спечели Камен Валентинов Павлов от СМГ.

Национална олимпиада по информатика

Благодарим на всички преподаватели, които ни помогнаха през настоящата учебна година. А на състезателите желаем късмет на предстоящия Пролетен турнир по информатика и успех във всички техни начинания!

Етикети: DNewsSchoolAlgo, homepage-news