Telerik Academy

K-Vision ще представят България на финала на Imagine Cup 2012 в Сидни

От: User Not Found | 25 април 2012

Отборът на АУБ спечели българския финал с устройство, което помага на хора с увредено зрение

Оспорваният финал на Imagine Cup България се проведе на 23.04.2012 г. в учебната зала на Академията на Телерик - Light. Imagine Cup е най-мащабното технологично състезание, организирано от Майкрософт, в което участие взимат ученици и студенти от цял свят.Победителите от националния ни финал – отборът на Американския университет в България - K-Vision, ще се състезава на световните финали в Сидни, Австралия през юли 2012 г. Тримата студенти завоюваха първото място с проекта C-Path, който улеснява пътуването на хората с увредено зрение, така че те лесно да избягват препятствия.

У нас състезанието се проведе за шеста поредна година, като участие взеха повече от 500 студента от цялата страна. До финал достигнаха шест отбора: GrabOtability, Софийски университет «Св. Климент Охридски”; N3GG, Софийски университет «Св. Климент Охридски”;K-Vision, Американски университет, Благоевград; GreenLight, Американски университет, Благоевград; PXTeam, Технически университет - София; и Svarog, Технически университет - София.

Проектите засягат теми като образование, здравеопазване и околна среда, като целят да осигурят по-добри условия за живот, използвайки новите технологии.

Стискаме палци на K-Vision да се представят също толкова добре и на състезанието в Сидни!

Етикети: DNewsInitiatives, homepage-news