Telerik Academy

Алго академията събра най-добрите състезатели по информатика

От: User Not Found | 09 март 2012

Румен Христов, Ясен Трифонов и Йордан Чапъров бяха сред участниците в първата тренировъчна сесия на Алго академията на Телерик, която цели да подготви българските ученици за национални и международни олимпиади по информатика.

Първото от серия обучения се проведе на 8 и 9 март 2012 г. в учебната зала на Академията на Телерик. Близо 60 ученика от цялата страна се събраха, няколко дни след провелите се в Търново Зимни математически състезания по информатика, за да премерят сили с първенците от състезанието, натрупат опит и обменят знания.

С най-висок резултат в пробното състезание по информатика на Алго Академията на Телерик спечели Румен Христов от Шумен с общ резултат от 900 точки. На втора място с 50 точки разлика се класира Йордан Чапъров от Ямбол, а на трето – Благовест Господинов от Велико Търново.

Всички резултати от класирането могат да бъдат видени тук.

През първия ден срещата се проведе под формата на тренировъчно състезание. В рамките на 6 часа учениците на възраст между 13 и 18 години трябваше да се справят с 10 задачи с нарастваща трудност. Една от задачите затрудни младежите и девойките и остана нерешена до края на деня. Последваха обяснения, съвети и решения на задачите през втория ден, когато лектори от Академията на Телерик, заедно с медалисти от национални състезания и олимпиади помагаха на учениците да подобрят своите умения и разширят знанията си.

Следващите срещи от Алго академията ще разделят класирането спрямо възрастта на участниците, за да могат и по-малките да се състезават и печелят награди от организаторите. Предвижда се и включването на допълнителни лекции, които да допълнят знанията на младите състезатели.

Етикети: DNewsSchoolAlgo, homepage-news