Telerik Academy

Резултати от първия кръг на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik

От: User Not Found | 14 февруари 2012

Победителите от първия кръг на конкурса по програмиране - курсисти на Telerik Academy

Победителите от първият кръг от състезанието на PC Magazine и Telerik са Антон Богданов и Станислава Богданова, възпитаници на Академията на Телерик  за софтуерни инженери. С минимална разлика на второ място се нареди отбора на учениците Марио Стоилов и Ивайло Кирилов. Лазар Сестримски, Георги Билюков и Танер Мехмед от София получиха максимален резултат на алгоритмичната част от заданието, но имаха в пропуски в интерфейса на играта, заради което заслужено се наредиха на трето място.

 Участниците в новия сезон на конкурса имаха на разположение един месец, за да се справят с нелеката задача да реализират едновременно визуализацията на играта и да наподобят стъпките на играчите. Първите два отбора ще получат специални награди от организаторите на турнира.

Ninja Programisti

Конкурсът по програмиране на PC Magazine и Telerik стартира през декември с изцяло нов регламент, който позволява участието както на индивидуални състезатели, така и на отбори до трима човека. Турнирът се превърна в първото по рода си състезание у нас, което съчетава алгоритмичното мислене и приложното програмиране.

В края на месец февруари стартира третият кръг от конкурса на тема: „свобода на комуникацията“. Всички ученици, студенти и начинаещи програмисти могат да участват в предстоящия кръг, дори и да не са се състезавали до сега в конкурса.

 

Общо класиране от първия кръг на конкурса по програмиране

Отбор (членове) Общо точки Алгоритмична част (точки) Приложна част (точки)
А. Богданов, С. Богданова 16.5 8.5 8
М. Стоилов, И. Кирилов 16 8 8
Л.Сестримски, Г. Билюков, Т. Мехмед 15.5 9.5 6
С. Гатев, Г. Ангелов 15.5 6.5 9
Л. Цонов, Й. Стоянов 15 9 6
К. Ташков 15 8 7
А. Георгиев 14.5 6.5 8
К. Данков, С. Чонов 14 7 7
Б. Желязков 11 8 3
М. Минков 11 7 4
Р. Тодоров 10.5 8.5 2
М. Драганов 7.5 7.5 0
Н. Лазаров, И. Захариев 6.5 6.5 0
К. Николов 6 6 0
С. Буланов, И. Дионисиев 5.5 3.5 2
Г. Йоловски 5.5 1.5 4