Telerik Academy

Нови безплатни курсове по програмиране през март

От: User Not Found | 02 февруари 2012

Курсовете стартират през март 2012 в Академията на Телерик за софтуерни инженери и ще са достъпни за всички начинаещи и напреднали разработчици на софтуер

Академията на Телерик организира три нови безплатни курса: „Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript“, "Разработка на софтуер в cloud среда" и „Качествен програмен код“. Обученията ще започнат в началото на месец март и ще се провеждат в рамките на четири месеца в новата учебна зала на Академията на Телерик  - Enterprise в София.

Обученията ще се провеждат вечерно време - веднъж седмично, с изключение на курса : „Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript“, който ще се води два пъти. Записи на лекциите ще се публикуват онлайн след всяка среща и ще са достъпни от страницата на съответното обучение. Курсистите ще разработят курсов проект, който могат да използват в своето портфолио или при кандидатстване за работа. Отличниците ще получат награди и сертификат от Академията на Телерик. За да участвате, е достатъчно да се регистрирате онлайн в страницата на съответния курс.

Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript

В рамките на курса „Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript“ ще научите как да създавате сайт от рязане на Photoshop до създаване на CSS и внедряване на изготвения дизайн в система за управление на съдържанието (CMS), каквато е WordPress. Завършвайки курса, ще можете сами да създавате уеб сайтове, използвайки HTML и CSS. Ще се научите как да променяте изображенията на сайта, така че да отразявате местенето на мишката и как да реализирате drag and drop. Ще се запознаете с основни похвати за оптимизиране на сайтове за търсещите машини –  техники за SEO оптимизация. Както и ще научите как да създавате уеб Front-End приложения с HTML 5, CSS, и JavaScript.

Курсът обединява досегашните обучения: „Разработка на уеб Front-End приложения“ и „Уеб програмиране от страна на клиента“.

Разработка на софтуер в cloud среда

"Разработка на софтуер в cloud среда" е курс, който се води за първи път в Академията на Телерик. Обучението ще ви предостави знания относно облачните инфраструктури, като разглежда идеята за виртуализация на всички нива. Голямо внимание се отделя най-популярните cloud платформи: Amazon AWS, Google App Engine, Windows Azure и AppHarbor. Включвайки се в обучението, ще имате възможност да се запознаете в детайли с характерните за cloud-базираните софтуерни системи и технологии архитектури. В края на курса ще имате възможност сами да изготвите цялостна cloud-базирана система под формата на практически проект.

Качествен програмен код

Обучението „Качествен програмен код“ се провежда за втора поредна година заради високия интерес от страна на студентите, както и необходимостта на начинаещите разработчици на софтуер от насоки и упражнения как се създава качествен код. Засягат се основните фактори, определящи качеството на един програмен код: коректност, разбираемост и леснота за поддръжка. Обучението е препоръчително за всички начинаещи софтуерни разработчици, които целят да се занимават професионално със създаването на софтуер.