Telerik Academy

Нови правила в конкурса по програмиране на PC Magazine и Телерик

От: User Not Found | 22 декември 2011

Академията на Телерик ще отговаря за задачите в конкурса през 2012 г.

От месец декември Телерик е официален организатор на ежегодно провеждащия се турнир по програмиране. Академията за софтуерни инженери отговаря както за съставянето на всички задачи, така и за правилното оценяване на участниците.

Конкурсът по програмиране на PC Magazine разполага с повече от шестнадесет години история. През това време той многократно е предоставял възможност на начинаещите програмисти да тренират своите знания и умения в сферата на софтуерното инженерство, както и да се подготвят за бъдещата си кариера в ИТ индустрията. Конкурсът ще продължи да радва феновете на програмирането и през 2012, като обогати възможностите за участие.

Нов регламент на турнира по програмиране

Освен с нов организатор състезанието се сдоби и с нов регламент. Промените разширяват обхвата на конкурса, като дават възможност на повече хора да вземат участие - индивидуално или в екип. В новия формат състезателите ще могат да демонстрират своите умения независимо в коя конкретна сфера са най-силни: информатика, приложно програмиране или разработка на потребителската част.

Промените целят освен да разнообразят турнира, да запознаят участниците с реалния работен процес на всеки един софтуерен инженер. Младите програмисти ще се учат да работят в екип, да разпределят правилно отговорностите си и обединяват своите знания и умения в рамките на един общ проект.

Условия за участие в конкурса

Всички любители на програмирането могат да вземат участие. Необходимо е само да се запознаят с условията на турнира, да изберат форма за участие (индивидуална или в отбор), програмен език и платформа за разработка.

Състезанието през първите шест кръга (декември - май) се провежда онлайн. Всеки месец ще обявяваме победител, който печели сертификат и специални награди.

Двадесетте най-добре представили се състезатели или отбора ще бъдат поканени на финалния, присъствен кръг през юни.

Повече детайли от състезанието можете да научите в страницата конкурса по програмиране и сайта на PC Magazine Bulgaria.