Telerik Academy

Сподели тази страница

Актуални курсове

Разгледайте най-актуалното от протичащите в момента обучения в Академията на Телерик. Вижте снимки от награждаването със сертификати на шампионите от отделните курсове и се информирайте за старта на нови обучения.


Четвъртият сезон на Алго Телерик Академия приключи с алгоритмично състезание

by User Not Found | юни 03, 2015

Със специално състезание по алгоритмично програмиране завърши сезон 2014-2015 на Алго Телерик Академия, инициатива за подготовка на ученици за олимпиади и турнири по информатика. Шампиони станаха Иво Дилов (11 клас, СМГ), Явор Лаков (9 клас, СМГ), Радослав Димиторв (8 клас, ОМГ Пловдив) и Добрик Георгиев (Хасково). 

Champions_Telerik_Algo_Academy

Шампионите от финалното състезание на Алго Телерик Академия

В алгоритмичното състезание, което се проведе на 2 юни 2015 г., се включиха 17 ученици от цялата страна. Те имаха на разположение осем часа,  през които да решат седем алгоритмични задачи. Събитието приключи със специално награждаване, на което шампионите получиха сертификати и подаръци от Телерик Академия, а всички останали – нинджа тениски.


Telerik_Algo_Academy_Contestants
Всчики участници в алгоритмичното състезание

В четвъртия сезон на Алго Телерик Академия участваха над 200 ученици от цяла България. От октомври до май те се запознаха с основите на алгоритмичното програмиране и овладяха различни методи за решаване на задачи. Учениците усвоиха концепции като графи, приложен изкуствен интелект, динамично оптимиране и програмния език C++, като след всяка теоретична лекция тестваха наученото в тренировъчно състезание.

Всички записи на срещите на Алго Телерик Академия може да намерите на нашия уебсайт и в канала ни в YouTube.