Telerik Academy

Сподели тази страница

Актуални курсове

Разгледайте най-актуалното от протичащите в момента обучения в Академията на Телерик. Вижте снимки от награждаването със сертификати на шампионите от отделните курсове и се информирайте за старта на нови обучения.


Приключи курсът по UX дизайн в Telerik Academy

by User Not Found | окт 03, 2013

През септември вторник вечерите в Академията на Телерик бяха посветени на потребителското изживяване и взаимодействие. В пет семинара, водени от опитни специалисти от „Телерик“, участниците се запознаха с основите на Lean UX, графичния дизайн, проектирането на информационна архитектура и дизайна на взаимодействието.

Най-интересната част от семинарите безспорно бяха уъркшопите, които събуждаха креативността на курсистите и я насочваха към създаване на интересни решения в сферата на User Experience. В уъркшопа от първия семинар например участниците се въплътиха в служители на голяма компания за производство на автомобили, които горят прекалено много гориво и затова не са предпочитани от клиентите. Курсистите трябваше да намерят решение на този проблем. Работилниците в останалите семинари включваха игри с концепции, цветове, шрифтове, образи.

UX_Course

Въпреки че курсът по UX дизайн приключи, всички учебни материали от семинарите остават на уебсайта на Академията. Всеки, който желае да научи повече за потребителското изживяване и взаимодействие, може да гледа презентациите и видео лекциите. 

Благодарим на лекторите -  Калин Миланов, Светлин Николаев, Васил Йорданов, Георги Варзоновцев, Антоанета Цанева и Тянко Йорданов – за творческия подход към обучението, свежите идеи и отделеното време.