Telerik Academy

Сподели тази страница

Актуални курсове

Разгледайте най-актуалното от протичащите в момента обучения в Академията на Телерик. Вижте снимки от награждаването със сертификати на шампионите от отделните курсове и се информирайте за старта на нови обучения.


Курс по Search Engine оптимизация събра 250 човека в залата на Telerik Academy

by User Not Found | ное 23, 2011

Първата лекция от безплатния SEO курс доказа за пореден път, че провежданите от Академията на Телерик обучения обхващат винаги актуални теми, които вълнуват стотици млади хора в България. Обучението събра над 550 участника, по-голямата част от които ще навлязат в дебрите на оптимизацията за търсещите машини, като следят онлайн видео лекциите ни.

Двеста и петдесетте места в залата на Академията “Enterprise” едва стигнаха за всички, пожелали лично да посещават курса за „оптимизация на сайтове“, които останаха до 22:30, за да могат да зададат всички свои въпроси. Някои от участниците решиха сами да направят свой сайт или блог, други - да използват вече създадени сайтове, който по време на обучението си да оптимизират.

Определяне ранга на страницата, описване броя на външните линкове, търсене на ключови думи и приоритизиране, избор на ключови думи и използване на SEO инструменти като Google Analytics и Web Master Tools са само част от първите задачи, по които курсистите ще трябва да работят самостоятелно. 

В рамките на тримесечния SEO курс участниците ще се борят за по-добро класиране на сайтовете им в търсачките, повишаване броя на посетителите, подобряване на онлайн репутацията, растеж на броя продажби и създаване на приятелски „кръгове“ в социалните мрежи. За целта те ще се учат да подбират ключови думи и създават собствено (оригинално) съдържание, изграждат линкове, да се грижат за управлението на онлайн репутацията си, както и активно да използват социалните мрежи и да боравят ефективно с най-често използваните SEO инструменти.

Пожелаваме успех на всички!

Search Engine Optimization Course - Telerik Academy