Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Пътят на Валери Цолов: от Телерик Академия през VMware до Leanplum

by Ina Dobrilova | авг 06, 2018

След обучението си в Телерик Академия, Валери работи няколко години като софтуерен инженер във VMware, а през 2017 г. се присъединява към екипа на Leanplum в България. Там участва в разработката на водещата платформа за мобилен маркетинг на компанията и в частност - Omni-channel Insights направлението, което отговаря за анализа на данни и предоставянето на препоръки за цялостното изживяване на потребителите.

Valeri Tsolov - Telerik Academy

Визитка
Име: Валери Цолов
Възраст: 24 г.
Обучение в Телерик Академия: 2012–2013 г.
Професионална реализация: Софтуерен инженер в Leanplum

Уверен кариерен старт
Валери проявява интерес към програмирането още в училище. В университета се насочва към специалност „Мрежови технологии“, а с помощта на Телерик Академия придобива необходимите знания и увереност, за да стартира кариерното си развитие в софтуерната индустрия.

„Телерик Академия предоставя изключително добра комбинация между теория и практика. Множеството проекти, по които работиш по време на обучението, са това, което отличава Академията от други образователни организации. Голяма част от проектите са групови, а това максимално доближава курсистите до ежедневието на един софтуерен професионалист“, разказва Валери.

Разнообразието от курсове в Академията му помага да изгради силна основа от знания и да придобие реален практически опит, докато избира в каква посока да продължа своя професионален път.

„Ако гледаш в правилната посока, трябва само да вървиш напред. Но когато се присъединих към Телерик Академия, аз все още не знаех коя е правилната посока за мен. Бях се сблъсквал с програмиране в гимназията и можех да пиша малки и прости програми. Липсваше ми обаче ясна представа с какво точно искам да се занимавам“, споделя още Валери.

Умения за цял живот
Придобитите в Телерик Академия знания и умения, които Валери намира за най-ценни са свързани с писането на качествен програмен код и тестването му.

„Едно от най-големите предизвикателства при обработката на големи масиви от данни е как да подменяш имплементации на модули без да причиниш изкривяване или загуба на данни. Подсигуряването на надеждни тестове и създаването на качествен код са изключително важни както за текущите решения, които създаваме, така и за дългосрочното развитие на платформата“, коментира той.

Работа, която те предизвиква всеки ден
Платформата за мобилен маркетинг на Leanplum позволява на водещи глобални компании като Grab, Tinder и други да създават пълноценни отношения със своите потребители. За тази цел платформата обработва милиарди събития, генериращи огромни масиви от данни. Това заедно с използването на най-новите технологии за Big Data е вълнуваща възможност за Валери.

Valeri Tsolov - Leanplum

„Потенциалът и мащабът на компанията са изключително големи, което ежедневно сблъсква екипа ми с изключително интересни инженерни предизвикателства от различен тип. Вълнуващо е да имаш реална отговорност върху части от продукта и възможност да допринасяш с директна добавена стойност към нуждите на клиентите“, разказва за работата си Валери. „В Leanplum работя сред специалисти на световно ниво и имам свободата да се концентрирам върху нещата, които са истински интересни и смислени за мен.“

Друг фактор, привлякъл Валери към екипа на компанията е плоската структура на инженерната организация и осигурената на служителите свобода и гъвкавост.

Екипите ни са структурирани в така наречените „pods“, което би могло да се разглежда като автономни вътрешни стартъпи в голямата стартъп среда. Всичко това ни позволява да бъдем самостоятелни и в пъти по-ефективни по отношение на инженерни разработки и постигнати резултати. Работим и растем заедно с клиенти, които са световни лидери в своите сфери и този пряк досег до различни бизнес нужди е допълнителен стимул за екипа“, допълва той.

Приятелска работна среда
Запитан какво отличава Leanplum като работодател, Валери посочва хората, продукта, мащаба, културата и условията, които компанията предлага.

„Leanplum има изключително силен екип, който ти помага да израснеш и същевременно поддържа приятелска и колаборативна среда. Най-яркото доказателство за това са всички технологични дискусии на бяла дъска и All Hands срещи, на които се обсъждат както нови технически решения и архитектури, така и стратегически планове за компанията. Прозрачността и силната корпоративна култура позволяват на всеки член от екипа да предложи нови идеи и да участва в решаването на различни предизвикателства.“


Той оценява високо също условията за работа и допълнителни придобивки, които компанията предоставя на своите служители.

„Пример за това са: неограничената възможност за работа от вкъщи, допълнителните дни отпуск, централният и модерен офис, осигурените обяд и вечеря с екипа, индивидуалният бюджет за обучения и много други. Важна част от културата на Leanplum е и възможността да притежаваш опции от компанията.“

Съвет към новите курсисти в Телерик Академия
Ако трябва директно да се обърна към хората, които искат да участват в програмата, бих казал: 
„Колебание всякакво оставете,
към Академията се присъединете!
Домашните си напишете
и софтуерен инженер станете!“

Твоят кариерен старт с Telerik Academy Alpha
С програмата ни за професионална подготовка на програмисти, можеш да стартираш професионалното си развитие в ИТ сектора само след 6 месеца. Разбери как още сега.