Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Телерик Академия с награда „ИТ проект на годината“

by Ina Dobrilova | фев 22, 2018

Щастливи сме да споделим, че бяхме отличени с престижната награда „ИТ проект на годината“ в категория „Образование“ от едноименен конкурс на ICT Media. Отличието получи Сергей Билярски, ИТ мениджър в Телерик Академия, по време на официална церемония на 21 февруари.

Наградата се присъжда за внедряването на най-мащабната в България мрежа, базирана на облачното решение Cisco Meraki. С него курсистите в Телерик Академия получават достъп до безжична мрежа от най-висок клас, сравним единствено с достъпа до интернет в големите корпорации. В световен мащаб решението се използва от водещи образователни организации и компании като MIT, Университета на Вирджиния, Mondelez & Couche-Tard, Rovio Entertainment и др.

Огнян Траянов, председател на Управителния съвет на БАИТ, връчва наградата на Сергей Билярски, Телерик Академия

„За мен е удоволствие да връча отличието за образование на екипа на Телерик Академия, който дава бъдеще и професионална перспектива на много млади хора и е двукратен носител на наградите на БАИТ. Очакваме с интерес таланта от Академията в нашите компании“, сподели по време на церемонията Огнян Трайков, председател на УС на БАИТ.

 „Това е поредната ни ключова инвестиция в Телерик Академия. С нея целим да предоставим изключителни условия на учащите, които да се фокусират единствено върху обучението си, така че да създадем отлично подготвен талант, който с летящ старт да се влее в компаниите партньори и да допринася за техния успех“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

10-те най-успешни и иновативни ИТ проекти в България и чужбина, наградени в тазгодишния конкурс на ICT Media

Новото решение осигурява и възможност за допълнително скалиране на мащаба на мрежата, което да посрещне визията за развитието на Телерик Академия в дългосрочен план, включително запълване капацитета на сградата в Младост и разширяване на дейностите ни в  България и чужбина.


Сергей Билярски, Телерик Академия (от дясно наляво), заедно с Андрей Банковски от Телелинк - компанията, която отговаряше за осъществяването на проекта

Повече за конкурса може да прочетете на страниците на Computerworld