Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Телерик Академия с най-мащабната мрежа на Cisco Meraki в България

by Ina Dobrilova | фев 14, 2018

Облачното решение е поредната инвестиция в развитието на Академията като организация от световно ниво 

Съвместно с Телелинк имплементирахме в Академията най-мащабната в България мрежа, базирана на облачното решение Cisco Meraki. Решението осигурява високоскоростен, надежден и защитен достъп до интернет, който подпомага учебния и работен процес в Телерик Академия.

Изцяло новата мрежова инфраструктура увеличава броя на поддържаните едновременно потребители на безжичен интернет до 8 пъти и капацитета на опорната мрежа 10 пъти. То осигурява и предпоставка за допълнително скалиране на мащаба на мрежата, което да посрещне визията за развитието на Телерик Академия в дългосрочен план – от запълване капацитета на сградата в Младост, до разширяване на дейностите ѝ в и извън България.

„За да продължим да задаваме стандарта в ИТ обучението и занапред, искаме да осигурим първокласна учебна и работна среда, в която курсистите и екипът на Телерик Академия могат да се фокусират изцяло върху ангажиментите си. Затова инвестираме в обновяване на инфраструктурата, учебните зали и технологичното и мрежово обезпечаване на Академията, така че да бъдат в крак с последните световни тенденции“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

След имплементацията курсистите и екипът на Телерик Академия получават достъп до безжична мрежа от най-висок клас, сравним с достъпа до интернет в големите корпорации. В глобален мащаб решението се използва от водещи образователни организации и компании като Масачузетския технологичен институт (MIT), Университета на Вирджиния, Mondelez & Couche-Tard, Rovio Entertainment и др.

Мрежата е достъпна навсякъде на територията на Академията, а свързването с нея е бързо и прозрачно за всеки вид устройство и платформа. Поддържа се стандарт, който позволява безжичен трансфер във вътрешната мрежа със скорост до 2.5 Gbps и може да посрещне и най-високите изисквания на потребителите. Новото облачно решение осигурява също възможност за управление и наблюдение на мрежовата инфраструктура във всеки момент и от всеки вид устройство и географска точка. По този начин се постига високо ниво на сигурност на мрежата, както и се улеснява  нейното администриране.

Над 13 хил. души са преминали присъствено обучение в областта на програмирането и дигиталните технологии в Телерик Академия от създаването ѝ през 2009 г. досега. Само от началото на 2017 г. в Телерик Академия в София са се обучавали над 1500 души, използвайки ежедневно нейната инфраструктура и мрежово обезпечаване.