Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Приемът в програмата Telerik Academy Alpha с Java е отворен

by Ina Dobrilova | яну 03, 2018

Желаещите да стартират кариера с един от най-популярните езици за програмиране могат да кандидатстват до 23 февруари

Стартира приемът в професионалната програма с фокус върху Java, която ще се проведе в периода март-септември 2018 г. в Телерик Академия в ж.к. Младост 1А. 

Кандидатите за Telerik Academy Alpha е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия до 23 февруари и да се явят на входен изпит с Java. Основните изисквания към желаещите са да имат навършени 18 г., базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн.

За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най-използваните езици за програмиране с общност от над 10 млн. софтуерни разработчици в глобален мащаб и с над 15 млрд. устройства, работещи с него. Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България технологични умения и задълбочена практическа подготовка с езика, като се обучават в малки групи, с индивидуален подход на преподаване и под менторството на лекторите на Академията и външни специалисти с дългогодишен опит в създаването на софтуер.

 „Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда недостиг на специалисти в областта. Като предоставяме обучение по програмиране от световно ниво, искаме да помогнем на компаниите, с които си партнираме, да намерят необходимия талант, както и на мотивираните млади хора да стартират успешно своята кариера в България“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Успоредно с технологичната подготовка, която курсистите придобиват като работят по проекти и в условия, наподобяващи реалната работна среда, те развиват личностните и комуникационните си умения. В края на обучението участниците са завършени специалисти, които  могат бързо да се реализират успешно на пазара на труда.„Telerik Academy Alpha беше най-добрият възможен старт за моето кариерно развитие. От една страна получих много добра техническа подготовка, защото научих не само как да пиша код, но и как да мисля като програмист. А от друга надградих личностните си умения, което е изключително полезно както сега, така и за бъдещата ми реализация“, коментира Илия Дамянов, курсист, завършил Telerik Academy Alpha. 

Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира през юни 2017 г. след отделянето на Академията като самостоятелна образователна организация и в отговор на нуждата на ИТ сектора от нов талант, който разполага с отлични технологични знания, практически и личностни умения. Java обучението е третото издание от новата програма, в която над 100 души са се обучавали присъствено до момента. Близо 30% от завършилите първото ѝ издание започват работа в рамките само на 3 седмици след края на програмата.