Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Втори старт в областта на програмирането

by Ina Dobrilova | дек 13, 2017

След като завършва Втора английска езикова гимназия и Университета за национално и световно стопанство с бакалавърска степен по бизнес информатика, Иван Първанов осъществява първия си досег с ИТ сектора. Желанието му е да се развива като софтуерен специалист. Вместо това започва работа като инженер по техническата поддръжка в една от водещите в България телекомуникационни компании. Твърдо убеден, че иска да се занимава с програмиране, Иван решава да премине допълнителна подготовка, с която да се доближи до целта си и така става курсист в Телерик Академия.

Нужните знания

След неуспешния първи опит да стартира кариерното си развитие в областта на софтуерното инженерство, Иван кандидатства и е приет в Професионалната Телерик Академия. „Когато завърших университета, смятах, че съм достатъчно подготвен да започна работа или поне стаж в областта на програмирането. Но след няколкомесечно търсене се убедих в обратното. Макар и придобитите знания да бяха полезни в много аспекти, на практика преди участието ми в Академията нямах опит, който да ме подготви за предизвикателствата на професията“, коментира Иван.

Силно мотивиран и изключително отдаден на учебния процес, Иван завършва програмата с отлични резултати и само седмица по-късно получава три предложения за работа. В рамките на втората седмица от завършването си Иван вече е подписал договор и му предстои да започне работа в Grafixoft. „В края на обучението ми в Телерик Академия разполагах не само с нужните знания и опит, но и бях уверен във възможностите си. Имах възможност да избера в коя компания да се присъединя и в крайна сметка предпочетох работодател, който е партньор на Академията“, споделя още той.

Марин Кунев, основател u изпълнителен директор на Grafixoft, посреща курсисти от първата Telerik Academy Alpha

Желаната работа

Като част от екипа на българската софтуерна компания Иван разработва мултиплатформени уеб приложения, базирани на .NET. „Тъй като не работя в продуктово ориентиран екип, технологиите, проектите и изискванията се променят с времето – това прави задълженията ми разнообразни и ми дава възможност да научавам все повече нови неща“, разказва Иван.

Освен интересните и динамични проекти той дълбоко цени културата и отворената комуникация в компанията. „Grafixoft е с плоска структура и много се разчита на това екипите да се самоорганизират и да разпределят задачите според интересите и силните страни на всеки. Това изгражда висока степен на доверие между компанията и служителите. Междувременно фирмената култура осигурява спокойна и приятелска обстановка, която поощрява свободното изразяване на мнение и споделянето на знания“, допълва той.

Съвет към курсистите на Телерик Академия

За Иван Телерик Академия е истинско предизвикателство. По време на обучението си среща както хубави, така и трудни моменти, които дори го карат да се замисли дали разполага със силата да продължи. „В крайна сметка се чувствам изключително удовлетворен, че завърших успешно. Времето, което прекарах в Академията, са едни от най-продуктивните и полезни месеци в живота ми. Ако отново съм поставен пред избора дали да се запиша, дори не бих се замислил“ споделя Иван. „Ако сте се насочили към сферата на софтуерната разработка, бих ви посъветвал същото - не се замисляйте!“

За Grafixoft

Grafixoft е част от партньорската мрежа на Телерик Академия. През 2017 г. компанията разшири своя офис, за да събере новия талант, който се присъедини към екипа, включително и от Академията. Ето какво споделя основателят на компанията - Марин Кунев, за работата си с Академията и подготовката на курсистите.

„Трудно се намират добри разработчици с развито аналитично и комбинативно мислене и най-вече с положени „правилни“ и солидни основи в софтуерното инженерство. В повечето случаи бизнесът в обучението надделява и масово се „сертифицират“ недостатъчно подготвени кадри. Избрахме новата програма на Телерик Академия, защото се доверихме на дългогодишните впечатления от нивото и качеството на преподаване от предишните години.“

„Традиционно освен високото ниво на технически умения, курсистите имат отличен поглед и разбиране на фундамента в софтуерното инженерство. Те притежават развито чувство за лоялност, отговорност, както и изградени умения в разрешаването на проблеми.