Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Васил Терзиев става партньор в Eleven Ventures

by Ina Dobrilova | ное 27, 2017

Съоснователят на Телерик и Телерик Академия се присъединява към управлението на фонда

Васил Терзиев, съосновател на най-успешната българска софтуерна компания Телерик и на водещата образователна организация за подготовка на дигитални лидери Телерик Академия, се присъединява към Eleven Ventures, базираният в София фонд за рискови инвестиции в компании в ранен стадий към управлението на фонда. Заедно с останалите партньори в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Васил ще участва в бъдещето развитие на Eleven, което включва  стартирането на изцяло нов частен фонд изграден върху философията „от предприемачи за предприемачи“.

Васил Терзиев е един от водещите технологични предприемачи в региона с дългогодишен опит като съосновател и изпълнителен директор на глобалния лидер Телерик, и като главен директор „Иновации“ (Chief Innovation Officer) в Progress, придобила Телерик през 2014 г. Той е активен участник в българската стартъп екосистема като бизнес ангел и инвеститор в някои от топ стартиращите компании в страната, включително и в стартъпи от портфолиото на Eleven.

„Васил е един от малкото наистина успешни предприемачи в Централна и Източна Европа, които служат за пример на развиващите се стартъпи. Много от компаниите в портфолиото ни вече се възползват от безценните му експертиза и съвети. С опита и контактите си натрупани през годините, Васил ще има ключова роля в стратегическото развитие на нашите компании, както навлизането им на нови пазари“, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven.

Освен участието си в Eleven, като съосновател на Телерик Академия, първата мащабна, частна организация, която подготвя хора от всички възрасти за дигиталното бъдеще, Васил ще продължи да има ключов принос за развитието на визията на Академията като партньор на всички компании в България, както и остава основен двигател на постоянните й иновации. Васил Терзиев е също член на борда на директорите на американския доставчик на частни, облачни хостинг услуги – MacStadium, член на борда на директорите на Endeavor България, както и участва в настоятелството на Американския университет в България.

От 2012 г. за три години Eleven e инвестирал 12 млн. евро в повече от 115 проекта с висок потенциал за растеж от Централна и Източна Европа, основно с фокус върху B2B софтуер и SaaS, хардуерни продукти и marketplace решения. Компаниите в Eleven са привлекли общо 15 млн. евро ко-инвестиции, които продължават да нарастват. Над 500 ментора и партньора от цял свят са работили с 300 основатели от 25 националности в портфолиото на фонда досега. Сред успешните компании в портфолиото на Eleven са Kanbanize, Content Insights, Melissa, Dronamics, Enhancv, Sensika, GymRealm  и др. Като един от най-големите фондове за ранни инвестиции в Централна и Източна Европа, Eleven има и огромен принос за развитието на стартъп екосистемата в региона.