Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Семинар за блокчейн в Телерик Академия с лектор Елън Уудс, CTO на Endava

by Ina Dobrilova | ное 27, 2017

Международният експерт ще говори за бъдещето на блокчейн технологиите в първото събитие от серията „Telerik Academy: Meet the Masters“ 

На 30 ноември от 19:00 ч. в Телерик Академия предстои безплатен семинар за блокчейн технологии – „Demystifying Blockchain“,  с участието на водещия международен лектор и главен директор „Технологии“ в Endava – Елън Уудс.

Семинарът, част от поредицата „Meet the Masters“, е отворен за всички ИТ специалисти с интерес към блокчейн. Той ще се състои в обучителния център на Телерик Академия в ж.к. Младост 1А. Участието изисква единствено предварителна онлайн регистрация, активна до 29 ноември или до запълване на свободните места.Елън Уудс ще говори за първи път пред българската ИТ общност в дълбочина за блокчейн технологиите, които придобиха изключителна популярност и многобройни възможности за приложение в глобален мащаб.

В рамките на семинара водещият лектор ще развенчае най-често срещаните митове за блокчейн, като представи възможностите за имплементация на технологията и някои от вече наложилите се приложения. Друг акцент ще бъдат архитектурните характеристики и програмните езици, които да дадат на участниците в събитието необходимите знания и основа как да започнат да използват блокчейн технологиите.

Елън Уудс разполага с над 20 г. опит в разработката на комплексни софтуерни решения, предназначени за финансовия сектор. Преди да се присъедини към Endava в ролята на главен директор „Технологии“, той е заемал ключови ръководни позиции в международни компании като UBS и Barclays Global Investors. Член е на лондонското софтуерно общество и утвърден лектор.  

Организатори на семинара са водещата образователна организация Телерик Академия и технологичната компания Endava. Той е първият от  серия технологични събития – „Meet the Masters“, които представят лектори и експерти, лидери в своята област, от България и чужбина. С тази инициатива Академията цели да подпомогне развитието на ИТ общността и стартъп екосистемата у нас, осигурявайки платформа и насърчавайки свободното споделяне на знания, повишаването на експертизата и професионалните умения на ИТ специалистите у нас през целия живот.