Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Телерик Академия: връзката между бизнеса и таланта

by Ina Dobrilova | окт 06, 2017

Професионалната Телерик Академия улеснява връзката между курсистите и водещите технологични компании, които искат да разраснат екипите си, привличайки най-добрия младши талант в България.

Само в рамките на няколко месеца, от отделянето на Академията като самостоятелна образователна организация в началото на 2017 г. до днес, изградихме партньорска мрежа от близо 30 компании, която продължаваме да развиваме и разширяваме. Сред партньорите ни, които работят съвместно с курсистите в настоящата програма Telerik Academy Alpha, са Tick42, InterConsult Bulgaria, Uber, Grafixoft, Experian и coBuilder. Гордеем се също, че сред нашите партньори тази година са и Accedia, Upnetix, Proxiad, Progress, Metrilo, Telelink, Melon, iCard, CrossPlatformDigital, New Venture Software и други.

Като фасилитираме контакта между бизнеса и идващия от Академията талант, целим да срещнем по най-добрия начин нуждите на бизнеса с тези на курсистите. Така осигуряваме директен досег на курсистите ни с утвърдени софтуерни компании и бързо развиващи се стартъпи. Заедно с това адресираме и две от най-наболелите теми в индустрията – липсата на добре подготвени ИТ кадри и намирането на специалисти, които споделят културата и ценностите на компаниите.

Професионалната Телерик Академия обхваща инициативите ни за подготовка на софтуерни инженери за успешен кариерен старт в ИТ сектора. През ноември предстои да стартира вторият сезон на новата ни 6-месечна програма – Telerik Academy Alpha, кандидатстването за който е отворено до 11 октомври.