Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Надграждащо обучение с фокус върху практиката в Телерик Академия

by Ina Dobrilova | сеп 12, 2017

Днес ви срещаме с Надежда Петрова, която се насочва към програмирането още в училище. След като завършва Природо-математическата гимназия в гр. Ловеч със специалност „Информатика“, продължава образованието си в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ -  специалност „Компютърни науки“. В университета решава, че иска да получи повече практически знания и се включва в Телерик Академия. Още преди края на програмата започва работа като софтуерен разработчик. Сега е Front-end програмист във водещия доставчик на ИТ решения – Westernacher Solutions.Име: Надежда Петрова
Възраст: 26 г.
Обучение в Телерик Академия: Телерик Академия – сезон 2011-2012 г.
Професионална реализация: Front-end разработчик във Westernacher Solutions

Защо се насочи към програмирането?
Винаги съм се радвала, че избрах тази професия, защото тя ми доставя голямо удоволствие и удовлетворение и е изключително динамична. Работила съм по много разнообразни проекти, което води и до честата смяна на технологиите, които използвам.

Защо реши успоредно с обучението си в университета да участваш и в Телерик Академия?
Нещата, които ми липсваха в университета, бяха допълвани много добре от програмата на Телерик Академия. Обучението в Академията е много практически насочено и покрива широк спектър от знания и технологии, което ми даде възможност да преценя с какво искам да се занимавам. Освен това средата от мотивирани участници и преподаватели помогна много за професионалното ми развитие.

Допринесе ли обучението ти в Телерик Академия за професионалното ти развитие?
Академията ми помогна да натрупам много умения за кратък период от време. Благодарение на това, започнах работа още преди края на самото обучение. Освен това мотивацията ми за развитие, която имах в Академията, след това се пренесе и на работното място.

Кои са най-ценните умения, получени в Академията, които използваш и днес? Академията ме научи на дисциплина и постоянство, които всекидневно ми помагат в работата. Високата интензивност на обучението ми помогна да развия тези умения. Ежедневните лекции и многобройните домашни могат да бъдат много натоварващи, но именно те бяха ключът към бързия прогрес, който имах.

Кой е най-запомнящият се момент от обучението ти?
Никога няма да забравя близо осем часовите изпити. Харесваше ми как за толкова малко време трябва да се мобилизираш, да разделиш работата на малки задачи, които да приоритизираш, да подготвиш план за действие, за да бъдеш готов с цялостния проект на време. В крайна сметка това се очаква от нас и на работното място, а  Академията е прекрасно място да развиеш тези качества.

Какво би посъветвала хората, които искат да участват в програмата?
Бих ги посъветвала да бъдат отдадени и постоянни. За да видят резултат от работата си, трябва да положат много усилия, но Академията има прекрасен екип, който ще им помогне на всяка стъпка и ще предостави добри насоки за тяхното професионално развитие.

Ти си сред организаторите на групата на потребителите на Angular в София. Можеш ли да ни разкажеш повече за инициативата?
Преди близо година, заедно с двама колеги, започнахме организирането на Angular Sofia Meetup. И тримата работехме с Angular още от алфа/бета версиите на фреймуърка. Виждали сме как се променя с всяка следваща версия и се бяхме запалили да го използваме. Присъствахме на среща на Angular потребителската група в Лондон и много ни допадна атмосферата –  общността от мотивирани хора със сходни интереси, в която може да споделиш с какво се занимаваш, с какво си имал проблем и да поискаш съвет. Така решихме да започнем група в София.

Групата е предназначена за всички, които имат интерес към Angular. Не е необходим предишен опит, лекторите и участниците на събитията са изключително отзивчиви и могат да помогнат на всеки. Единственото, което е нужно, е да се присъедините към каналите ни в Meetup платформата или Facebook и да следите за предстоящи събития.

Ако тепърва искате да стартирате своя професионален път в сферата на програмирането, кандидатствайте за Telerik Academy Alpha. Програмата стартира през ноември с две направления - .NET уеб разработка и JavaScript разработка.