Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика

by Ina Dobrilova | авг 04, 2017

Златен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели от Международната олимпиада по информатика в Техеран. Гордеем се, че двама от шампионите, които донесоха този успех, са се подготвяли в младежките инициативи на Телерик Академия.

Златото грабна Енчо Мишинев от 12 клас на МГ „Атанас Радев“ в Ямбол. С бронзови медали се връщат Виктор Терзиев от 11 клас на СМГ и Радослав Димитров от 10 клас на МГ „Акад. К. Попов“ – Пловдив, които са се обучавали в Телерик Академия, както и Петър Няголов от 10 клас на ПМГ „Баба Тонка“ - Русе.

Така България става една от петте страни в света, спечелила над 100 медала от състезания по информатика – 25 златни, 41 сребърни и 34 бронзови. След блестящото представяне на националния ни отбор, България се нарежда на 6-то място по завоювани медали от Международната олимпиада по информатика.

А знаете ли, че:

  • Всеки трети състезател в 4-6 клас в България е възпитаник на Детската Телерик Академия
  • Близо 80% от топ участниците в националната ранглиста на възраст 10-12 г. са се подготвяли при нас

Пожелаваме още много успехи на българския национален отбор по информатика и следващите поколения състезатели!