Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Как да се представите блестящо на входния изпит в Telerik Academy Alpha?

by Ina Dobrilova | юли 24, 2017

Второто издание на Telerik Academy Alpha – новата ни 6-месечна програма за подготовка на софтуерни инженери, стартира през ноември. Както и досега, обучението е безплатно за всички курсисти. Необходимо е обаче да преминете процес по кандидатстване, който включва изпит по основи на програмирането.

Ако нямате предишен опит и знания в областта на софтуерното инженерство - не се обезкуражавайте. Разполагате с остатъка от лятото, за да се подготвите за входния ни изпит. Достатъчно е да следвате тези три стъпки, за да си гарантирате успех.

1. Изберете направление

Предстоящият сезон на Telerik Academy Alpha включва две професионални направления, от които можете да избирате при кандидатстване - .NET (C#) и JavaScript разработка на приложения. Входният изпит за всяко от тях изисква базови познания съответно по C# и JavaScript. Затова първо е необходимо да решите в кое направление искате да се обучавате. 

2. Подгответе се за изпита
За всяко от професионалните направления сме селектирали учебни материали, които ще ви помогнат постепенно да се подготвите за входния изпит в програмата. Започнете да използвате материалите още сега, като се регистрирате на страницата на Telerik Academy Alpha.

Постепенно ще усвоите основните понятия, средата за разработка, типовете данни в програмирането и още много фундаментални познания, които ще ви бъдат необходими. С практически примери и задачи ще упражните наученото и тествате уменията си. Опитайте сами:

  • В началото изгледайте краткото ни видео как да използвате BG Coder – системата за упражнения, с която ще тествате решенията си на задачите след всяка тема. Тя автоматично оценява кода ви, за да имате реална представа как се справяте;
  • Преминете последователно през всички теми, започвайки от първата. Времето, което ще бъде необходимо за отделните теми, е обозначено в секциите;
  • Започнете самоподготовката си като гледате видеото, а след това се запознаете с допълнителните материали към него – презентация и демо;
  • Не пропускайте задачите в края на всяка тема. Те са основният инструмент, с който да усвоите и затвърдите наученото. Използвайте BG Coder, за да проверите точността на решенията си;
  • Ако в процеса на обучение имате въпроси, можете да ги задавате във форума ни, както и по имейл: info@telerikacademy.com. 

3. Тествайте уменията си

След като преминете през учебните материали, или ако вече имате опит в областта на програмирането, можете да тествате знанията си със задачите за тренировка. Те са така подбрани, че да се доближават максимално до формата и изискванията по време на входния ни изпит за Telerik Academy Alpha. 

Какво още: Допълнително ще организираме срещи, на които да се запознаем, да ви разкажем повече за програмата и да отговорим на въпросите ви на живо. Следете имейла си за всичко ново от Telerik Academy Alpha. 

Желаем ви успех с подготовката!