Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Новото бъдеще на сградата в „Младост“

by Ina Dobrilova | юли 18, 2017

Седмичният брой на в. Капитал публикува информация за новите планове за кампуса на Телерик Академия в „Младост“.

„След като напуснаха Progress в края на 2016 г., четиримата основатели на „Телерик“ - Бойко Яръмов, Васил Терзиев, Светозар Георгиев и Христо Косев, отделиха създадената от тях през 2009 г. „Телерик Академия“ в самостоятелна компания. Идеята им е проектът да бъде разработен като самостоятелен бизнес, който да работи и за да захранва със специалисти всички компании в IT екосистемата, както и да продължи да обучава безплатно ученици и деца.

Тези планове включват именно и сегашната сграда на Академията в „Младост“. В момента в нея текат реорганизации и освен ремонт на учебните помещения, част от пространствата и офисите ще могат да се използват и от външни фирми. „Планираме да създадем хъб, в който освен „Телерик Академия“  да живеят и компании на бивши колеги от „Телерик“  с вече успешни бизнеси, както и други технологични компании с амбиции да продължат да се развиват“, заяви изпълнителният директор Бойко Яръмов. Според него до 2018 г. поетапно ще са достъпни за наемане близо 9000 квадратни метра в сегашните сгради на „Телерик“ , като част от тази квадратура вече е налична и днес. „Целта ни е да създадем екосистема, в която се срещат, съжителстват и си партнират стартиращи компании, зрели организации с агресивни планове за растеж, обучителни програми и младши талант, както и успешни професионалисти, ментори и инвеститори“, допълва Яръмов.“Снимка на новия офис на Телерик Академия в кампуса в „Младост“

Цялата статия на в. Капитал, озаглавена „Сбогом, „Младост“. Здравей, „Цариградско“, можете да прочете тук.